Bilindiği üzere yakın zaman içerisinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada EGM bünyesine polis alımlarının yapılacağı, polislerin sayısındaki artış ve bu polis alımlarında kadın PÖH adaylarına yönelik imkanın tanınacağı da aktarılmıştı. İçişleri Bakanı Soylu açıklamasında müjdeli haberi vermiş ve EGM bünyesine yapılacak polis alımlarını aktarmıştı.

POMEM VE PÖH ALIMI

PÖH alımı için adayların talepleri sosyal medyada gündeme taşınmaya çalışılıyor. Çok sayıda aday tarafından yapılan paylaşımlarda başvuru şartlarının esnetilmesi noktasında talepler aktarılıyor. Adaylar uygulanan yaş şartlarının esnetilmesini beklediklerini, yaş şartlarının iyileştirilerek daha fazla kişiye başvuru imkanının sağlanmasını istiyorlar. Yaş şartlarının iyileştirilmesi konusunda bizler yayımlanacak ilanların isinolsa.com ekibi olarak daha önceki alımlarla benzer olacağını, herhangi bir değişiklik yapılmayacağını düşünmekteyiz. Her ne kadar bu sadece bizim düşüncemiz olsa da adayların taleplerini iletmeleri elbette mümkün. Bu konuyla alakalı taleplerin resmi makamlara iletilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), İçişleri Bakanlığı makamlarına online olarak taleplerin aktarılması mümkündür. Alımlara yönelik talepler 30 bin polis alımı ya da polis alım şartlarında değişiklik talebi şeklinde bir mail aracılığıyla isim soy isim bilgisi girilerek resmi makamlara iletilebilmektedir. EGM ve İçişleri Bakanlığı websitelerinden gerekli bağlantılara ulaşmak mümkündür.

ADAYLARIN TALEPLERİ

Sizler 30 bin polis (pomem alımı ve pöh alımı) alımı hakkında neler düşünüyorsunuz? Değiştirilmesini istediğiniz başvuru şartları hakkında düşüncelerinizi bizlere yorumlar kısmından ulaştırabilirsiniz. Bizler de yaptığımız haberlerde bu taleplerinizi gündeme taşımaya çalışacağız.

Editör: TE Bilisim