Son dakika olarak yayımlanmış olan ilana göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine alım yapacak. Söz konusu duyuru devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olup, Yapılan duyuruya göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Dış Kaynaktan Deniz Sınıfı Muvazzaf Subay Temini yapacak. İlgili başvuru kılavuzuna başvuru yapacak adayların mutlaka başvuru şartlarını taşımaları gereklidir. Peki adaylardan aranan başvuru şartları nelerdir?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Muvazzaf Subay alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruşuna mecburi hizmet koşulu olmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Her ne sebeple olursa olsun Askerli okullar ile ilişkisi kesilmemiş olmak, hakkında Yedek Subay olamaz kararı bulunmamak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, Yapılacak Güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak şartları ve bunun dışında Yaş şartı, Sağlık Şartı, Eğitim şartı ve KPSS şartı gibi niteliklerde aranmaktadır

YAŞ ŞARTI:

Adayların başvuru yapabilmeleri için, Lisans düzeyinde mezun olan adaylar için 27 yaşından büyük olmamak ve Lisans üstü eğitim almış olan adaylar için ise 32 yaşından büyük olmamak şartı istenmektedir.

EĞİTİM ŞARTI:

Yurtiçin de en az dört yıllık eğitim veren Fakülte veya yüksekokulların başvuru kılavuzunda belirtilen bölümlerinden mezun olmuş olmak, Ayrıca Eğitimini Yurt Dışında alan adaylar Bu bölümlere denkliği olan veya YÖK tarafından onaylanmış olan Programlardan mezun olmuş olmaları gereklidir.

KPSS ŞARTI:

ÖSYM tarafından 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almış olan adaylar başvur yapabileceklerdir.Ayrıca adayların 2016 yılı KPSS puan türü kabul edilmeyecektir.

ASKERLİK:

Kanuni sebeple henüz askerlik görevini yerine getirmemiş olanlar başvuru yapabilecek. Askerlik hizmeti devam etmekte olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler ve Askerlik hizmetinden terhis olanlar başvuru yapabilecektir.

SAĞLIK ŞARTI:

Adayların başvuru yapabilmeleri için sağlık açısından herhangi bir sağlık sorunu olmayanlar başvuru yapabilecekler. Adayın hastaneye sevk tarihinden itibaren en geç 30 gün içinde sağlık kurulu raporu MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığına ulaşmayan adaylara işlem yapılmayacak, Hastaneler tarafından düzenlenen “Ön Bildirim Belgesi/Raporu” ve “Sağlık Kurulu Kararı Bildirim Belgesi” geçerli kabul edilmeyecek.

ÖZEL ŞARTLAR:

Adayların yukarıdaki niteliklerle birlikte ayrıca, TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık yönetmeliğinde belirtilen boy ve kilo ölçüm tablosuna uygun olmaları, Daha önce TSK bünyesinde Subay, Astsubay, Askeri Öğrenci, Uzman Jandarma, uzman Erbaş ve Sözleşmeli Er olarak görevden çıkartılmamış olanlar başvuru yapabileceklerdir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Söz konusu ilan 23 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanmış olup adaylar Ön Başvurularını en geç 10 Ağustos 2018 tarihine kadar saat 23:59 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta ile, dilekçe ile veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için başvuru kılavuzuna ulaşmak için aşağıda sizlerle paylaştığımız bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Başvuru Kılavuzu

GELİŞMELERİ TAKİP ETME:

İlgili İlan hakkında gelişmeleri takip etmek isterseniz İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek bildirim olarak gelişmelerden takip edebilir veya yeni yayımlanana askeri ilanlara ulaşabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.