Deniz Kuvvetleri Komutanlığı boş bulunan pozisyonların doldurulması için resmi  internet sitesi aracılığı ile personel temin ilanları yayımlamakta ve bünyesinde aldığı kursiyerleri eğitimden geçirerek başarılı olanları göreve göndermektedir. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Deniz Kuvvetleri Komutanlığından bildiriye göre kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda subay ve astsubay alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru yapmak isteyen adayların Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yayımlamış olduğu niteliklere sahip olması gerekiyor. Peki kimler başvurabilecek? Başvuru yapmak isteyen adaylarda bulunması gereken özellikler nelerdir? Başvurular nasıl yapılır?

Aranan Nitelikler

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yayımladığı ilan ile Subay ve Astsubay alımı yapacağını duyurdu. Peki başvuru yapmak isteyen adayların hangi niteliklere sahip olması gerekiyor.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Önlisans mezunları için 25 yaşını;
Lisans mezunları için 27 yaşını doldurmamış olmak
Sağlığı iyi olmak
Sicili temiz olmak
Boy - Kilo orantılı olmak
Askeri okullardan atılmamış olmak
Örgütler ile her hangi bir bağlantısı bulunmamak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca aranmakta olup başvuru yapmak isteyen adayların tüm niteliklere sahip olması gerekmektedir. Başvurular 17 Kasım 2016 tarihinde başladı ve 2 Aralık 2016 tarihinde sona erecek. Başvuru yapmak, detayları öğrenmek ve formlara ulaşmak isteyen adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

http://193.140.159.240/DIKYOS/