Ülkemizde binlerce adayın merakla beklediği personel alımlarından biri olan bekçilik için özellikle jandarma bünyesinde yapılacak olan bekçi alımları ile ilgili olarak bir son dakika açıklaması gelmiş olmakla birlikte bu açıklamada jandarma için bekçilik alımlarında adayların sağlaması gereken başvuru şartları hakkında yer alıyor. İşte merakla beklenen jandarma bünyesinde bekçilik için başvuru şartlarına ilişkin gelişmeler ve son dakika bilgileri.

TBMM Görüşmesi Sonrasında Alımın Önü Açıldı

Geçtiğimiz aylarda oldukça konuşulan bir teklif olan Bekçilik Kanun Teklifi, mecliste görüşülmüş ve kabul edilerek Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. Kanun ile birlikte yapılan değişikliklerle Jandarma genel Komutanlığı bünyesinde bekçiliğin önü açılmış olup eklenen madde ile birlikte adaylar artık yeni dönem alımlarında jandarma bünyesinde de görev alabilecek. Eklenen madde ise şu şekilde yer almıştır:

"Genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak üzere, emniyet ve jandarma teşkilatları bünyesinde silahlı bir kolluk olarak çarşı ve mahalle bekçileri istihdam edilir.Emniyet ve jandarma teşkilatlarında istihdam edilen çarşı ve mahalle bekçilerinin amirleri meslek hiyerarşileri içinde tespit edilir."

Fakat ilgili kanunda ayrıca bekçi alımlarına ilişkin ayrıca ikamet şartı getirilmiş olup bu kapsamda mahalleye bekçi olacak adayların mahallede ikamet etmesi gerektiği de ifade edildi. Mezuniyet şartı da vurgulanan bir diğer alım şartı olmakla birlikte Jandarma ve EGM bünyesine yapılacak bekçi alımlarının en az lise mezunu adaylar arasından yapılacağı açıklandı.

Bekçi Alımları Ne Zamana Olacak?

2020 itibari ile en beklenen alımlardan biri olan çarşı ve mahalle bekçiliği için adaylar artık jandarma bünyesinde de görev alabilecek. Peki yeni dönem alımları ne zaman yapılacak, bu soru birçok aday tarafında merak ediliyor. Konu ile ilgili olarak yetkililer tarafından henüz bir açıklama gündemde yer almıyor. Fakat özellikle korona virüs salgını göze alındığında ilanın 2020 yılı içerisinde gelmesine muhtemel bakılmıyor. Yine de yıl sonuna kadar bir açıklama gelmesi durumunda ise 2020 sonuna doğru bir alımın olması muhtemel olabilir. Konuyla ilgili bir açıklama gelir gelmez sitemizden siz adaylar için paylaşılacaktır.

Editör: TE Bilisim