Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Astsubay Meslek Yüksekokullarına, deniz hava harp okulu ve Hava Harp Okulları Bayan öğrenci alınmasına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Astsubay meslek yüksek okullarına, Deniz hava harp okulu ile Hava Harp okullarına bayan öğrenci alınacak mı? Uzun zamandır gündemi meşgul eden Bu soruların yanıtlarını Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yanıtladı.

2016 yılında yapılan KPSS sınavlarının bitiminden hemen sonra bilindiği üzere binlerce atama işlemi gerçekleşmişti. 2017 ÖSYS kılavuzunun yayınlanmasıyla bayan adayların Kara Harp Okulu dışındaki harp okullarına ve meslek yüksekokullarına Alınmayacağı gündeme gelmişti. Yaşanan bu gelişmelerden sonra i "Kara Kuvvetleri Subay ve Astsubay Alımına Bayan adayların başvuruda bulunamayacağı konuşulur olmuştu.Bu gelişmelerden sonra Milli Savunma Bakanı Fikri Işık çok önemli açıklamalar yaparak Bu soruların cevaplarını verdi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık harp okullarına bayan adayların alınması iptalinden sonra özellikle kamuoyunda oluşan hassasiyet için şu açıklamalarda bulundu;

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yaptığı açıklamayla talep olması doğrultusunda bayan adayların daha önceden açıklanan Astsubay Meslek Yüksekokullarına, deniz hava harp okulu ve Hava Harp Okulları öğrenci olarak başvuruda bulunabilecekler ini dile getirdi.
Editör: TE Bilisim