Kısa bir süre önce Jandarma Genel Komutanlığı, astsubay alımı yapacağını açıklamış ve başvuru tarihleri 2 Nisan 2018 tarihinde başlamıştı. Başvuru yapmak isteyen adayların en geç 23 Nisan 2018 gününe kadar bizzat başvuru yapması gerekiyor.

Devlet Personel Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın resmi internet sayfalarından birlikte yaptıkları duyuru ile bayan ve erkek olmak üzere toplam 3400 astsubay alımı yapılacağını duyurmuştu. Bu alımların 3360’ının sözleşmeli, geri kalan 40 kişi ise muvazzaf olarak alım yapılacağı belirtildi.

BAŞVRU ŞARTLARI NELERDİR?

  • T.C. vatandaşı olmak

  • 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle lisans ya da ön lisans mezunu olmak. 17 Eylül 2018 tarihine kadar mezun olacak adaylar ise 27 yaşını tamamlamamış olması. 17 Eylül 2018 tarihine kadar lisansüstü eğitimini tamamlayacak olan adaylar 32 yaşını tamamlamamış olması,

  • Kamu Personeli Seçme Sınavı P3, ön lisans için P93 puan türünden 60 ve üstü puan alması,

  • Şehit ve malul, eş ve çocukları Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan 48 ve üstü puan alması,

  • Adli sicil kaydının bulunmaması,

  • Silah taşıma ya da silahlı görev yapmak için herhangi bir hukuki engelinin olmaması,

BAŞVURULAR

Jandarma Genel Komutanlığı’nın astsubay alımları için başvuru yapacak adayların, kurumun resmi internet adresi üzerinden başvuru yapması gerekiyor. 23 Nisan 2018 tarihi itibariyle başvurular sona erecek. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan ilan hakkında, Başvuru şartları ve alım yapılacak branşlara ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Alım sürecini veya sonuçları takip etmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek devamlı olarak haberlerden haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulaması için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim