Askerlik yerleri Milli Savunma Bakanlığı doğrulusunda açıklandı. e-devlet üzerinden sorgulama yapabilecek olan adaylar vazife yapacakları mekanları buradan öğrenebilecek.  Askerlik celp yerleri amacıyla merak edilen açıklama e-Devlet vasıtasıyla yapıldı. MSB'den oluşturulan açıklama şöyle; Ekim, Kasım ve Aralık 2019 celp ve sevk zamanları sınıflandırma açıklanmıştır.

  • Ekim 2019 celp ve sevk döneminde silahaltına alınacaklar sevk evrakını;  23 Eylül - 30 Eylül 2019 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden, 23 Eylül - 01 Ekim 2019 tarihleri arasında askerlik şubelerinden,
  • Kasım 2019 celp ve sevk döneminde silahaltına alınacaklar sevk evrakını 15 Ekim - 31 Ekim 2019 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden, 15 Ekim - 01 Kasım 2019 tarihleri arasında askerlik şubelerinden,
  • Aralık 2019 celp ve sevk döneminde silahaltına alınacaklar sevk evrakını 15 Kasım - 01 Aralık 2019 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden, 15 Kasım - 02 Aralık 2019 tarihleri arasında askerlik şubelerinden alabileceklerdir.

ER Sonuçları İçin Tıklayınız..

Yedek Subay Sonuçları İçin Tıklayınız..

Yedek Astsubay Sonuçları İçin Tıklayınız...

Askerlik Yapılacak Yerler Nasıl Öğrenilecek?

Er adayları, askerler yerlerine ait bilgileri E-Devlet üzerinden öğrenebilecekler. Sisteme erişim için PTT'den kimlik ile alınan şifre gerekmektedir. PTT'den alacakları şifre ve TC Kimlik numarası ile giriş yapacak olan adaylar sisteme giriş yaptıktan sonra hizmet kutucuğuna kısa dönem askerler "Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu Sorgulama" uzun dönem askerler ise "Er sınıflandırma sonucunu sorgulama" yazdıktan sonra karşılarına çıkan bölüme giriş yaparak sorgulama yapabilecekler.

Bu adımların sonrasında ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgi kapasitesi alınabilecek. Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgi kapasitesi yer alacak. Belgeler, kısa bir vakit ortamında bu sistem üzerinden alınabilecek.

Editör: TE Bilisim