Askeri personel alımları devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığına toplamda 15 Bin uzman çavuş alımı yapılacak.

Devlet Personel Başkanlığından yapılan duyurunun ardından adayların yoğun ilgi gösterdiği askeri personel alımlarından bir tanesi olan Uzman Çavuş alımları için yeni detayları aktarmaya devam etmekteyiz. İşin olsa ekibi olarak, yapılacak askeri memur istihdamında başvuru şartları neler? Nasıl başvuru yapılacak?

MSB ASKERLİ PERSONEL ALIMI;

Yapılan ilan ile adayların 26 Ekim tarihine kadar başvurularını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Milli Savunma Bakanlığının farklı birimlerinde istihdam edilecek olan adayların eğitim düzeyinde en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. Ayrıca askerliğini tamamlamış olan adaylar için beş yıldan fazla süre geçmeyen adaylar başvuru yapabilecekler. Yaş şartında ise 1 Ocak 1991 tarihi ile sonrasında dünyaya gelmiş olanlar başvuru yapabilecekler. Başvuru sürecinde adayların fiziki şartları taşımaları için gerekli olan sınavlara tabi tutulacak, elemelerden geçirilecekler. Adayların boy kilo orantısı ve diğer fiziki şartları için başvuru kılavuzunda belirtilen şartları incelemelerinde fayda olacaktır. İnternet üzerinden online olarak yapılacak başvuruların tamamlanmasının ardından başvuru sonuçları da MSB resmi internet sitesi üzerinden adaylara duyurulacaktır.

Başvuru kılavuzu için tıklayın

Editör: TE Bilisim