Askeri Komutanlıklar yeni ilanlar yayımlayarak personel alacaklarını ifade ettiler. PERTEM ve Jandarma resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre Subay, Astsubay, Uzman Çavuş ve Uzman Erbaş alımı yapılacağına yer verildi. Binlerce aday başvuru için hazırlanıyor ve başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvurularını gerçekleştirebilecekler.Bu kapsamda Askeri Kurumlar olan Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere 2019 yılı askeri personel alımı yapacaklarını belirttiler.

MSB ÜZERİNDE YAYIMLANAN İLANLAR:

Milli Savunma Bakanlığı dönemsel olarak her dair alımlar yapıyor. Ancak son zamanlarda Temmuz ayı içerisinde yayımlanmış olan askeri personel alımlarına göre iki farklı ilan ile Muvazzaf Subay ve Muvazzaf Astsubay alımı yapacaklarını ifade ettiler.peki bu ilanların detayları nedir?

Muvazzaf Subay ve Astsubay Alımları;

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olan 3 Komutanlık ( Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı ) Lisans ve Ön Lisans mezunları içinde alım yapacak. Subay adaylarının En az dört yıllık eğitim veren bölümlerin lisans eğitimi programlarından mezun olmuş olmaları gerektiğini ve Muvazzaf Astsubay adayları için En az iki yıllık eğitim veren Ön Lisans programlarından mezun olmuş olmak şartı olduğunu belirtti.

Ayrıca TSK Askeri Personel alımları için adaylardan yaş sınırı olarak Subaylık için Lisans mezunlarının 27 den ve Lisansüstü eğitim olanların 32 yaşından büyük olmamak şartı aranır. Muvazzaf Astsubaylıkta ise, Ön Lisans mezunları için 25 ve Lisans mezunları için 27 yaşından büyük olmamak şartı aranır.

Muvazzaf Subay ve Astsubaylık hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Buraya Tıklayınız.

Uzman Çavuş, Uzman Erbaş Alımları:

Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılı için uzman çavuş ( Uzman Erbaş ) alımı için başvuru kılavuzu yayımladı. Adayların en az lise mezunu olmaları şarttır. Aynı zaman da Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olmak ve Birlik Komutanlıklarınca düzenlenecek olan nitelik belgesinde “Uzman Erbaş Olur” kararı bulunmak ve Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olması gerekmektedir. Yaş niteliğinde ise 28 yaşından gün almamış olmak şartı aranır.

KPSS Şartı'da Aranıyor!

OSYM tarafından yapılan ve halen geçerli olan son iki yıl KPSSP3 (lisans), 2018 yılı KPSSP93 (ön lisans) ve 2018 yılı KPSSP94 (lise) puan türü sınav sonuçlarına göre adaylar müracaat edebilecektir. Adaylar; halen geçerli KPSS sonuç belgesi çıktısını sınav aşamalarında yanlarında getireceklerdir.

Adaylar KPSS şartının Kalkmasını Talep Ediyor!

İşin Olsa ekibine gelen talepler arasında adayların canını sıkan en büyük sorunlardan biriside olan Uzman Çavuşluk ta KPSS şartının aranmasıdır Birçok adaydan aldığımız tepkilere göre adaylar KPSS Şartının kakmasını talep ediyor. Umuyoruz ki Deniz Kuvvetlerinden bu yönde bir açıklama gelir

Uzman Çavuşluk ilanı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Buraya Tıklayınız.

JANDARMA ÜZERİNDE YAYIMLANAN İLANLAR:

Jandarma Genel Komutanlığı resmi İnternet sayfasında yayımlamış olduğu duyuruya göre subay alımı yapılacak. Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi tarafından 2019-2019 yılı Eğitim ve Öğretim yılı için subay adayı olmak üzere eğitilecek 220 erkek öğrenci alımı yapılacak. Adaylardan bu ilana başvuru yapabilmeleri için en az lise mezunu olmak, 21 yaşını bitirmemiş olmak, YKS den TYT ve AYT puan türlerinden puana sahip olmak şartları aranıyor.

Söz konusu erkek öğrenci alımı ilanı hakkında daha fazla bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim