En son yayımlanan ilanlara göre farklı askeri kurumlar bünyelerindeki eksikliği gidermek için alım yapacaklarını belirttiler. Bu bağlamda alım yapacak olan farklı askeri kurumlar adaylardan aradıkları nitelikleri belirttiler ve İşin Olsa ekibi olarak siz değerli okurlarımız ile bu bilgileri paylaşıyor olacağız. Haberimizin devamında, Alım yapacak komutanlıklara, Başvuru şartlarına ve başvuru bilgilerine ulaşacaksınız. İşte detaylar.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

Askeri kurum olarak sayılan ve Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komuranlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve kara kuvvetleri Komutanlığı bünyelerine alım yapacaklar. Bu bağlamda Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Branşlı uzman Erbaş alacak. Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli er alacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı ise Devlet memuru kadrolarına memur alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI VE BAŞVURU BİLGİLERİ:

Jandarma Genel Komutanlığı:

Jandarma alımını yapacağı Lojistik Branşlı Uzman Erbaş adaylarından, En az ilköğretim mezunu olmak, 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile 20 yaşını doldurmuş ve 27 yaşını bitirmemiş olmak, Sözleşmeli er ve erbaşlardan en az üç yıl görev yapmış ve 29 yaşıı bitirmemiş olmak, Askerlik hizmetini yapmış olanlar için başvuru tarihinini ilk günü itibari ile terhisinin üzerinden 5 yıl geçmemiş olmak, Askerlik hizmetini yapmakta iken Askerliğe Elverişli Değildir raporu almamış olmak, En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak, Askeri öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranır ve ayrıca adaylardan Askerliğini yapmış olmak şartı aranmayacaktır. Askerliğini yapmakta iken başvuru yapacak adaylar ise, Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen nitelik belgesinden 80 puan ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir.

Adaylar başvurularınıa 08 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlayabilecek ve en geç 29 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet siteleri üzerinden yapılacaktır. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız,

Deniz, Hava Ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı:

En az ilköğretim mezunu olmak, Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamamış ve 25 yaşından büyük olmamak, Askerlik hizmetini tamamlamamış veya başlamamış olan adaylar 20 yaşından gün almış olmak ve 25 yaşını bitirmemiş olmak, Askeri okullardan veya TSK den her ne sebeple olursa olsun çıkartılmamış olmak, TSk da daha önce astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak gibi genel nitelikler aranır.

Adaylar başvurularını en geç 26 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekir. Başvurular Milli Savunma Bakanlığı resmi başvuru adresi olan https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak çevrimiçi (online) gerçekleştireceklerdir.Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Sahil Güvenlik Komutanlığı:

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki memur eksikliğini gidermek için Devlet memuru kadrolarında alım ilanı yayımladı. Yayımlanan ilana göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine 10 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını belirtti. Buna göre,1 Performans ve Porgram uzmanu, 2 İstatikçi ve1 Gümrük işleri Uzmanı, 1 Personel İşlemleri Uzmanı, 1 Bilgisayar Mühendisi, 2 Uluslararsı ilişkiler ve Andlaşmalar uzmanı, 1 Mali İşler uzmanı, 1 Grafiker olmak üzere toplamda 10 memur alınacak. 

Adaylardan bu bağlamda 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşını bitirmemiş olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, ALım yapılacak pozisyonunda göre yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Herhangi bir kamu kurumunda 657 sayılı devlet memurları kanununa göre hala çalışmıyor olmak gibi nitelikler aranmaktadır. 

Adaylar söz konusu ilana başvurularına 12 Kasım 2018 tarihinde başlayabilirler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 22 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, www.sahilguvenlik.gov.tr adresinden yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Bizler çeşitli platformlardan takip ederek bunlar gibi Askeri kurumların alım ilanlarından haberdar olabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim