Son zamanlarda yayımlanmış olan ilanlara göre farklı kurumlar toplamda 43 bin 187 kişilik boşluk ile alım yapıyorlar. Başvuru ekranları açılarak başvurular başladı ve adayların başvuru yapabilmeleri için bazı nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bizde İşinOlsa.com ekibi olarak bu haberimizde ilgili alımlar için detaylı bilgi veriyor olacağız. Peki adaylardan aranan genel şartlar nedir? Ne zaman nasıl başvuru yapılır? tüm detayları sizlere aktarıyoruz.

43 BİN 187 ASKERİ VE GÜVENLİK PERSONELİ ALINACAK?

Yayımlanmış olan ilanlara toplamda 43 bin 187 kişilik boş kadro ile alım yapılacak. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 8 bin 187 Bekçi, Milli Savunma bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 13 Bin Sözleşmeli er ve Jandarma genel Komutanlığı 22 bin uzman erbaş alımı gerçekleştirecek.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli Savunma bakanlığı adaylardan 43 bin 187 kişilik alım için genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarının sağlık yönetmeliğindeki şartları taşımak, Silah Taşımasına veya Silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Alkol Uyuşturucu veya benzeri uyarıcı maddelerden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, Herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak, Terörle bağlantısı bulunmamak gibi nitelikler aranacak.

Adaylardan aranan özel niteliklere, Başvuru tarihlerine ve diğer detayları sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Emniyet Genel Müdürlüğü 8 Bin 187 Bekçi Alımı:

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi başkanlığı 8 bin 187 kişilik boş kontenjan ile çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapacağını ilan etti. Alımlar Türkiye Geneli 81 ili kapsayacak. Bu kapsamda 81 il için bin bekçi alım ilanı yani 2019/1 Bekçi alım ilan yayımlanmıştı. Bir Diğer ilana göre ise 2019/2 187 Ankara ve İstanbul ilçelerinde bulunan köylere bekçi alımı yapılacağı açıklanmıştı. Buna göre adaylardan özel olarak;

En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak,En az 164 cm boyunda olmak, Beden Kitle İndeksi 18 ile 27 arasında olmak, Başvuru yapılacak ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak, Askerliğini yapmış olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak gibi özel nitelikler aranacak.

Adaylar başvurularına 18 Mart 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 01 Nisan 2019 tarihine kadar Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru kılavuzlarına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

jandarma Genel Komutanlığı 22 Bin uzman Erbaş Alımı:

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine 22 bin kişilik boşluk ile Uzman Erbaş ( Komando ve Asayiş ) alımı yapacağını ilan etmişti. Adaylar için başvuru kılavuzu yayımlandı ve özel nitelikler sizlere aktarıyoruz.

Jandarma yukarıdaki genel niteliklerle birlikte adaylardan özel olarak, 20 yaşından gün almış 27 yaşından gün almamış olmak, EN az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak, Sağlık açısından herhangi bir problemi olmamak ve sevk edilecek hastanede uzman Erbaş olur raporu alabilmek şartları aranır. Adaylardan Askerliğini yapmış olmak şartı aranmayacak ancak askerliğini yapan adaylar için Birlik Komutanlıklarında verilecek nitelik belgesinden en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca askerliğini yapmış olanlar için hem terhisinin üzerinden 5 yıl geçmemiş olmak hemde 27 yaşını bitirmemiş olmak şartı aranır.

Ayrıca adayların yarısından Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca Diğer yarısı için ise 50 puandan az almış olmak veya hiç kpss ye girmemiş olmak şartları aranır.

Jandarma için ise başvurular 19 Mart 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 04 Nisan 2019 tarihine kadar https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris İnternet adresi üzerinden Online olarak yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak herhangi bir başvuru kabul edilmeyecektir. İlan hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Milli Savunma Bakanlığı 13 Bin Sözleşmeli Er Alımı:

Milli Savunma bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 13 bin kişilik boşluk ile sözleşmeli olarak er alımı için ilan yayımlamıştı. Bu sebeple adaylardan yukarıdaki niteliklere ek olarak, En az ilköğretim mezunu olmak, TSK dan her ne sebeple olursa olsun ayrılmamış olmak, Askeri öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak 20 ile 25 yaşları arasında olmak gibi nitelikler aranmaktadır.

Adaylardan askerliğini yapmış olmak şartı aranmıyor. Ancak, Askerliğini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan alım yapılacak yılın Ocak ayı itibari ile yani 01 ocak 2019 tarihi itibari ile 25 yaşından büyük olmamak, Askerliğine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan ise, Düzenlenmiş nüfus kaydına göre 20 yaşından gün almamış ve 25 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir.

Adaylar başvurularını en geç 01 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Bvaşvurular PERTEM https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak yapılacak. İlan hakkında ve başvuru kılavuzu hakkında detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

DİĞER ASKERİ PERSONEL VE MEMUR ALIMI İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER ( İzinsiz veya Aktif bağlantı verilmeden alınması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. haberin tek paragrafı bile alınması durumunda işlemler başlatılacaktır )

Editör: TE Bilisim