Geçtiğimiz günlerde yayımlanan askeri perosnel alım ilanına göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere farklı branşlarda Uzman Erbaş alımı yapacağını belirtti. Buna göre Sahil Güvenlik Komutanlığı yapacağı yüzme testi sınavına göre Topçu, Motorcu, Telsizci ve Kurbağa adam branşlarında alım gerçekleştirecek.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı alım yapacağı branşlar için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise mezunu olmak, Askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak, Askerlik hizmetini yapmış olanlar için terhis süresinin üzerinden 5 yıl geçmemiş olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askeri öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerlik hizmetini yapmakta olan adaylar için “UZMAN ERBAŞ OLACAKLAR İÇİN NİTELİK BELGESİ”ni olumlu olarak almak, En az 164 cm boyunda olmak, Alım yapılacak branş için gerekli ihtisasta olmak gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 17 Eylül 2018 tarihi itibari ile başladılar. Buna göre adaylar başvurularını en geç 27 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi internet sayfası olan www.sahilguvenlik.gov.tr internet adresinden yapılacaktır. Başvuru kılavuzu hakkında ve ilanın detayları hakkında bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Başvuru Kılavuzu

Editör: TE Bilisim