Ankara yazılı ve görsel basınla iftar yemeğinde bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akar, 1927’den beri devam eden yasada zaman boyunca ihtiyaca bağlı etkenlerin bulunduğunu ve Başkan Erdoğan’ın da bu doğrultudaki direktifleri ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkinliğini arttıracak şekilde herhangi bir hata, eksiklik, yanlışlık olmadan yeni bir sitem ortaya koyduklarını ifade etti.

“Yeni Yasa Çıkarsa Mevcut Askerler Terhis Olabilir”

Milli Savunma Bakanı ayrıca yeni askerlik sisteminin meclisten geçmesi ile halen silah altındaki askerlerin terhis olup olmayacağına yönelik soruya ise "Olabilir" yanıtını verdi ve “Elbette bu kararı, Cumhurbaşkanımız ve TBMM Meclisi verecek” şeklinde ekledi.

Milli Savunma Bakanı Akar, yeni askerlik sisteminin göründüğünden daha önemli ve büyük bir gelişme olduğuna dikkat çekti. Bu sebeple de ülke ve millet için istenilen çözümü yapmaya gayret ettiklerini ifade etti.

Yeni askerlik sistemi ile birçok bakanlık ile koordinasyon içerisinde çalışma gerçekleştiriliyor. Yeni sisteminde ilk detaylarında ise bedelli askerlik bulunmakta olup Akar hem Silahlı Kuvvetlerin hem gençlerin ihtiyacını karşılamak bakamından en optimal çözümün 30 bin lira civarında olması gerektiği ortaya çıktı" diye konuştu. Yeni askerlik sistemi ile birlikte yedek astsubaylık, yedek subay ve yükümlü erbaş/er şeklinde bir sınıflamanın olacağı da açıklanan detaylar arasında.