KHK kararı ile askeri okullar darbe girişiminin ardından kapatıldı. Bundan sonra adaylar ÖSYM'nin düzenlemiş olduğu sınavlardan başarılı puanlar alarak Milli Savunma Üniversitesine yerleşecek. Bu üniversiteyi bitiren adaylar askeri personel olarak göreve başlayacak. 1 Ocak 2017 tarihi ile Milli Savunma Üniversitesinin 3 bin 500 askeri personel adayı ile eğitime başlaması bekleniyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz ay ortaya çıkan haber ile 500 subay ve 3 bin astsubay alımı yapılacağı duyurulmuştu. Söz konusu adaylar Milli Savunma Üniversitesinin ilk öğrencileri olacak ve bu okullardan mezun olduktan sonra görevlerine başlayacaklar. Ancak alımlar hakkında hala duyuru yapılmadı. Alımların ne zaman yapılması bekleniyor?

Alım Tarihleri Belli Oldu Mu?

İki buçuk ay süre sonunda Milli Savunma Üniversitesi 500 subay adayı ve 3 bin astsubay adayı ile eğitime başlayacak. Süre kısalmaya devam ederken net bir tarih açıklanmadı. Sosyal medya da Ekim ayı içerisinde duyuru yapılacağı belirtiliyor ancak bu konu hakkında net bir şey söylemek mümkün değil. Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da konu hakkında yakın zaman içerisinde açıklama yapması bekleniyor.

Alımlar her ne kadar gecikmiş olarak gözükse de yakın zamanda alımların yapılması beklenmekte ve 1 Ocak 2017 tarihi ile Milli Savunma Üniversitesinin eğitimlere başlaması tahmin edilmektedir. Bu sürenin uzatılması beklenmemekte olup başvuru yapacak adaylar hakkında detaylı araştırmaların yapılacağı düşünülüyor.
Editör: TE Bilisim