İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı bulunmakta olan Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesinde yer alan personel temin bölümü aracılığı ile askeri personel alımları yapmaya devam ediyor.

Alım ilanları, müracaat tarihleri ve müracaat şartları gibi detaylar Jandarma Genel Komutanlığı aracılığı ile belirlenmekte olup ilana yine resmi internet sitesinde ki personel temin bölümü aracılığı ile çıkmaktadır. Yeni yayımlanan ilan da Jandarma Genel Komutanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 370 kadın ve erkek subay alımı yapılacağı belirtilmişti ve müracaatlar halen devam ediyor.

ALINACAK SINIFLAR

Jandarma Genel Komutanlığı kadın ve erkek olmak üzere toplam 370 subay alımı yapacağını duyurdu peki alımlar hangi sınıflar için yapılacak. Yayımlanan ilana göre;

344 Jandarma,
6 İstikam,
12 Muhabere
8 Kadın Jandarma

Yukarıda belirtilmiş olan sınıflar için Jandarma Genel Komutanlığı toplam 380 subay alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Jandarma Genel Komutanlığı 4 farklı sınıf için kadın ve erkek olmak üzere toplam 370 subay alımı gerçekleştirecek. Peki aranan şartlar nedir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
En az dört yıllık lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen, yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş veya kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.
Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi yaşını(Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1990 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.),  lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için otuz iki yaşını (Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1985 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.), bitirmemiş olmak.

Yukarıda ki detaylar Jandarma Genel Komutanlığı aracılığı ile aranmaktadır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR

Başvurular Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesinden 18 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecek. Aşağıda ki linkten müracaat edebilirsiniz.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
Editör: TE Bilisim