İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı bulunmakta olan Jandarma Genel Komutanlığı hazırlamış olduğu askeri personel alım ilanlarını resmi internet sitesinde yer almakta olan personel temin bölümü aracılığı ile duyurmaya devam etmektedir.

Uzman erbaş alımı ilanlarından yanı sıra geçtiğimiz gün Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesinde ki personel temin bölümü aracılığı ile 370 subay alımı yapacaklarını müjdeledi. Alımlarda kadınlara ve erkeklere kontenjan verileceği belirtilmiş olup yine resmi bildiri Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile de kamuoyuna duyuruldu. Peki hangi sınıflara alım yapılıyor.

HANGİ SINIFLARA ALIM YAPILIYOR

Jandarma Genel Komutanlığı 370 subay alımı yapıyor. Peki hangi sınıflar için subay alımı yapılacak.

344 Personel - Jandarma,
6 Perosnel - İstikam,
12 Personel - Muhabere
8 Kadın Personel - Jandarma

Yukarıda belirtilmiş olan sınıflar için Jandarma Genel Komutanlığı toplam 370 subay alımı yapacak olup kadınlara da kadro ayrıldığı görülmektedir.

KİMLER MÜRACAAT EDEBİLİR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
En az dört yıllık lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen, yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş veya kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.
Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi yaşını(Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1990 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.),  lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için otuz iki yaşını (Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1985 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.), bitirmemiş olmak.

BAŞVURU TARİHLERİ

Jandarma Genel Komutanlığı 370 subay alımı yapıyor. Peki başvuru tarihleri nedir? Yayımlanan bildiriye göre adaylar Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesinde yer alan (linki aşağıda verilmiştir) personel temin bölümü aracılığı ile başvurularını 27 Mart 2017 - 18 Nisan 2017 tarihlerinde yapabilecektir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx

RÜTBELERE GÖRE SUBAY MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ