Polis Akademisi başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre Ön Lisans ve Lisans mezunu 3 bin kadın polis memur alımı yapılacak. Adaylar başvurularına 08 Nisan 2019 tarihi itibari ile başlamışlardı ancak başvurularda son güne gelindi ve başvuruların en geç 22 Nisan 2019 tarihi saat 18:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Binlerce aday başvuru yapt. Ancak henüz başvuru yapmamış veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için detayları sizlerle birkez daha paylaşıyoruz.

İLANIN DETAYLARI:

24. Dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu (2.500) ve önlisans mezunu (500) KADIN aday asıl olarak alınacaktır. Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları, o yıl belirlenen kontenjanın dışında tutulurlar.

Bu bağlamda adaylardan KPSS şartı aranacak.KPSS olarak, Lisans mezunları için 2017 veya 2018 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2018 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (70,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmanız gereklidir. 

Ancak Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için Lisans mezunlarından P3 puan türünden en az 48 puan ve Ön Lisans mezunlarından P93 puan türünden en az 56 puan almış olmaları gereklidir. Bunun dışında adayların genel olarak taşımaları gereken niteliklerde yer alıyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

BAŞVURULAR 22 NİSAN 2019 SON!

Başvuruların 08 Nisan 2019 tarihi itibari ile başlamasının ardından bugün ( 22 Nisan 2019 ) tarihinde saat 17:00 itibari ile sona erecek. Bu bağlamda adaylarbaşvurularını yapmadan önce Sınav bedeli olan 130 TL yi  Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “24. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırılacaktır.

Sınav Merkezlerine Şahsen Başvuru-Evrak Teslim ile Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Tarihleri:

Adayların internet üzerinden https://www.pa.edu.tr adresli resmi internet sayfasında yukarıda belirtilen tarihler arasında ön başvurularını yaptıktan sonra Şahsen Başvuru-Evrak Teslimi ile Aday Değerlendirme ve Seçme Sınav tarihleri daha sonra Polis Akademisi Başkanlığının www.pa.edu.tr internet sayfasından ilan edilecektir.Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası olan ww.pa.edu.tr adresinden öğreneceklerdir.

Ayrıca adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir. Adayların ikamet illerine göre belirlenecek sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. Dolayısıyla adayların ön müracaatı sırasındaki MERNİS kayıtlarındaki ikamet adresleri dikkate alınarak sınav merkezlerine planlamaları yapılacaktır. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir.

Ayrıca Polis Akademisi şahsen başvuru yapılmasında adaylara önemli uyarıda bulundu; " Şahsen Başvuru ve Sınav Merkezlerine adayların alımı sırasında yanlarında cep telefonu, ses görüntü kayıt cihazı veya değişik benzeri hiçbir elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir." şeklinde adaylara uyarı yaptı.

Başvuru ekranı ve başvuru kılavuzuna ulaşmak isteyen adaylar, "Polis Akademisi 3 Bin Kadın Polis Alımı Başvuruları Başladı! Kılavuz ve Başvuru Ekranı" adlı haberimizi inceleyebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim