İç işleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce yapmış olduğu açıklamada Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine 25000 jandarma alımı yapılacağını ifade etmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2021’ e kadar Jandarmamızı profesyonel hale getireceğiz.

“ 2016 dan bu yana 42 bin 174 uzman jandarma aldık toplam Jandarma sayısı 195 bine kadar geldi. Her yıl 25000 jandarma alımı yapılacak. Ayrıca sahil güvenlikte de geçen yıl 647 personel alımı yaptık.

JANDARMA ALIM ŞARTLARI

Jandarma Özel Harekat timlerinin de kendisine yer bulmak isteyen adayların Jandarma Genel Komutanlığı personeli olması gerekmektedir. Jandarma Özel Harekat timlerinde yer almak isteyen adaylar 6 ay kala başvuru yapmak zorundadırlar. Başvurunuz kabul edilse bile ana kriterleri yerine getirmediğini sürece Jandarma Özel Harekat olarak görev yapamazsınız. Ayrıca özel harekatçılar farklı bir eğitime ve zorlu parkurlara tabii olmaktadırlar. Bunların dışında Jandarma Genel Komutanlığı da dışarıdan alım yapabilmektedir. Bu alımlar için ilanlar yayınlanır ve şartları sağlayan adayların başvuruları kabul edilir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Jandarma özel Harekat timlerinden olabilmeniz için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız en az lise ya da dengi okullardan mezun olmanız 20 yaşından gün almak ve 27 yaşını bitirmemiş olmanız gerekmektedir.

 Ayrıca en az 1.64 boyunda boy kilo orantısına sahip olmanız gerekmektedir. Subay astsubay uzman jandarma ya da uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak ve güvenlik soruşturmasından başarıyla geçmiş olmanız gerekmektedir.