Geçtiğimiz gün Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre farklı 4 branş için uzman erbaş alımı yapılacak. 2019 yılı kapsamında alım yapılacak uzman erbaş adayları için kritik süreç başlıyor. Söz konusu duyuru 15 Eylül 2019 tarihinde ilan edilmiş olup başvuru süreci yarın başlıyor. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilan hakkında detayları aktarmaya devam edeceğiz.

240 UZMAN ERBAŞ ALIMI YAPILACAK!

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı için başvurular başlıyor. Bu yönde Komutanlık 240 kişilik boşluk ile Askeri Personel alımı yapacak olup alımlar, 90 Motorcu, 3 İkmal ( Aşçı ), 80 Şoför, 20 Kurbağa Adam ve 20 Burbağa adam ( Dalıcı Belgeli ) olmak üzere toplamda 240 askeri personel alımı yapılacak.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Motorcu: Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığında Yara Savunma sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak veya Meslek Yüksekokullarının; Sivil Savunma ve Đtfaiyecilik bölümü mezunu olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak.

İkmal (Aşçı): Meslek Liselerinin Aşçı/Aşçılık/Mutfak bölümü mezunu olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak veya, Meslek Yüksekokullarının Aşçılık bölümü mezunu olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak.

Şoför: Yeni tip sürücü belgelerinde “CE” veya “DE” sınıfı ehliyeti bulunup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak veya Eski tip sürücü belgelerinde “D” sınıfı ehliyeti bulunup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak.

Kurbağa adam: Askerlik hizmetini Kurbağaadam/Dalgıç sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

Kurbağa adam (Dalıcı Belgeli): Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından onaylanmış en az 2 yıldız dalıcı belgesine sahip olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, En az lise mezunu olmak, 2019 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak, Askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak, Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, başvuru tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden 5 (beş) yıldan fazla süre geçmemiş olmak, Askerlik hizmetini yapmakta iken başvuranlar için, askerlik hizmetini yaptığı birlik tarafından Uzman Erbaş Yönetmeliğine istinaden hazırlanan ve örneği sayfa-16’de yer alan “UZMAN ERBAŞ OLACAKLAR İÇİN NİTELİK BELGESİ”ni olumlu olarak almak, Askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak, Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,Sağlık durumunun (TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre) uzman erbaşlığa elverişli olduğunu, sevk edilecekleri tam teşekküllü hastanelerden alacağı raporla kanıtlamak, ayrıca branş özelliklerine göre gereken koşulları karşılamak ve En az 164 cm. boyunda olmak koşuluyla, Sayfa-12’de yer alan boy ve kilo oranları tablosunda belirtilen değerler içerisinde bulunmak şartları aranacak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR!

Adaylar başvurularına yarın ( 19 Eylül 2019 ) itibari ile başlayacaklar. Bu kapsamda adaylara başvuru için 10 günlük süre verilmiş olup adaylar başvurularını en geç 30 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda adaylar ön başvurularını sadece https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru sonuçları adaylara www.sg.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecektir.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Söz konusu ilan için başvuru süreci başladığında anında bilirim almak için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında başvuru ekranından haberdar olabilirsiniz.