Milli Savunma Bakanlığı tarafından her yıl gerçekleştirilen alımlardan biri de astsubay alımı olmakla birlikte açılan ilanla erkek adayların aynı sıra kadın adaylar da başvuru yapabiliyor. 2020 yılının sonuna yaklaşırken MSB tarafından kadın astsubay alımına ilişkin bir ilanın da yakında yayınlanması bekleniyor. Bu kapsamda her yıl yapılan muvazzaf ve sözleşmeli subay, astsubay alımları için geri sayım sürüyor. İlgili ilanı bekleyeneler ve başvuru yapmak isteyenler için, başvuru şartları ve diğer detaylar haberin devamında yer almaktadır.

Kadın Astsubay Başvuru Şartları

MSB bünyesinde Deniz, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında görevlendirilecek olan kadın ve erkek astsubay adaylarının birtakım başvuru şartlarını sağlaması gerekiyor. Bunlar arasında Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ve kadın ya da erkek olmak,Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, hüküm giymemiş olmak, güvenlik soruşturması olumlu olmak gibi temel başvuru şartları yer alıyor.

Ayrıca kadınlar için en az 153 cm boyunda olmak ve beden kitle indeksi, kılavuzda yer alan aralıklar arasında olmak (bu aralıklar 153 cm boy ve 44 kg ağırlık için 60 kg ile 200 cm boy ve 76 kg ağırlık için 104 kg arasında yer almaktadır), adayların yaş şartı kapsamında da lisans mezunları için 27, lisansüstü mezunları için 32, uzmanlık eğitimini bitirenler için ise 35 yaşından büyük olmaması gerekmektedir.

Adayların mezuniyet şartı için ise en fazla 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. İlgili yıl yapılan KPSS sınavından da p3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları istenmektedir.

MSB Kadın Astsubay İlanı Ne Zaman?

2020 yılının sonuna yaklaşırken MSB tarafından beklenen kadın ve erkek astsubay alımlarına ilişkin ilanın yakında yayınlanması bekleniyor. Bu noktada özellikle korona virüs salgını sebebi ile ilanların ertelenmesi muhtemel. Özellikle bu yıl yapılan KPSS sınavının da ertelenmesi sonuçların geç açıklanacağını gösteriyor. Bu da başta MSB alımları olmak üzere birçok alımın yıl sonuna doğru ertelenmesine neden olmaktadır.

İlgili ilan MSB’nin Pertemin internet adresinden yayınlanacak olup aynı zamanda internet sitemizde de sizlere duyurulacaktır.