Birçok lise mezunu olan ve 2020 içerisinde mezun olacak olan adayların merakla beklediği konulardan biri de polis ve astsubay, subay alımları olup bu noktada Milli Savunma Üniversitesi ve Polis Akademisi bünyesinde gerçekleştirilecek olan alımın ne zaman yapılacağı ise merak konusu oluyor. Bu noktada kurumlar çalışmalara başlamış olup 2020’de yapılması planlanan alımlar ile ilgili detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Subay ve Astsubay Alımı

MSÜ bünyesinde gerçekleştirilecek olan alımda adayların YKS sınavına girmesi gerekmekte olup bu sınav sonrasında yayınlanacak olan kılavuzdaki başvuru şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Bu noktada adayların MSÜ'nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek 2020-YKS TYT taban puanı almış olmaları gerekmektedir.

Polis Alımı

PMYO bünyesinde yapılacak olan alımda öğrencilerin 2020 YKS puanına sahip olmaları istenmekte olup yine yayınlanacak olan kılavuzdaki başvuru şartlarını ve istenen taban puanı sağlamaları gerekmektedir.

Alım Ne Zaman Olacak?

2020 Mart ayında yapılacak MSÜ sınavına girecek olan adaylar bu sınavda geçerli puan almaları durumunda YKS 'ye de girmesinin ardından MSÜ sınavına katılabilecek. 2019 yılında yapılan YKS için başvurular 12 Şubat ile 6 Mart arasında alınmış olup 2020 yılı için de yapılacak olan başvuru tarihleri kasım ayında ÖSYM tarafından açıklanacak. Bu doğrultuda da PMYO ve MSÜ alım tarihlerinin de açıklanacak olan bu tarihe göre uyarlanması bekleniyor.