Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş alımlarında sona geldik. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan Uzman Erbaş alımı ilanına göre Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine 4 farklı braşta Uzman Erbaş alımı yapacak. Başvurular 17 Aralık 2020 tarihi ile başlamıştı ve artık sona eriyor. Peki henüz başvuru yapmamış olan adaylar nasıl başvuru yapacak? Adaylardan aranan nitelikler nedir?

Yüzer ve Kada Birliklerine 100 Uzman Erbaş Alımı Yapılacak!

Sahil Güvenlik Komutanlığı 100 kişilik boşluk ile 2020 yılı Uzman Erbaş Alımı yapacak. Bu kapsada 

  • Yüzer / Kara Birliğine 30 Telsizci alınacak.
  • Yüzer Birliğine 40 Topçu ve 10 Kurbağa Adam alınacak.
  • Kara Birliğine ise 20 Şoför alımı yapılacak.

Başvuru Şartları Nedir?

Sahil Güvenlik Komutanlığına başvuru için adayların en az lise mezunu olmaları gereklidir. Aynı zamanda adaylardan En az 167 cm boyunda olmak, Sağlık açısından TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğindeki nitelikleri taşıyor olmak, 

Askerlik görevini yükümlü erbaş/er veya sözleşmeli erbaş/er olarak yapmış veya yapıyor olmak, askerlik hizmetini yapmakta iken “Askerliği Elverişli Değildir” olarak terhis edilmemiş olmak, 2020 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) gibi nitelikler aranacak. Detaylı Başvuru Şartları için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: Sahil Güvenlik Komutanlığı 2020/2 Lise Mezunu 100 Uzman Erbaş Alımı İlanı

BAŞVURU SÜRECİ SONA ERİYOR!

Başvurular 17 Aralık 2002 tarihi ile başlamış olup en geç 24 Atralık 2002 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir.

Başvurular sadece sadece https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuru sonuçları, yazılı sınav ile ikinci seçim aşamalarına girecek adayların listesi ve adayların bu sınavlara gelirken yanlarında getirecekleri belgeler www.sg.gov.tr internet adresinden 22 Şubat 2021 tarihinden sonra ilan edilecektir. Adaylar başvuru sonuçlarına yönelik itirazlarını, yazılı sınav ve 2’nci seçim aşamalarına kadar olan süre içerisinde yapmaları gerekmektedir. Başvuru sonuçları ile ilgili, yazılı sınav ve 2’nci seçim aşamaları esnasında ya da sonrasında gelen itirazlar kabul edilmeyecektir. Bu sürenin takibine ve itiraz işlemlerine yönelik sorumluluk adayın kendisinde olacaktır. Başvuru sonuçlarının daha önce açıklanması durumunda adaylara sisteme girmiş oldukları cep telefonu numaraları üzerinden kısa mesaj gönderilecektir. Bu nedenle adayların e-devlet sisteminde kayıtlı cep telefonu numaralarını kontrol etmeleri önem arz etmektedir. Sınav tarihleri ve sınav yeri adresleri başvuru sonuçları ile adaylara bilahare ilan edilecektir. Sınavlara giremeyen adaylar için yedek gün planlaması yapılmayacaktır.

Sonuçlar Açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim