2020 yılı içerisinde en çok beklenen ilanlar PMYO ve Bekçi alımları oldu. Adaylar hözlerini Polis Akademisi Başkanlığına çevirdi ve gelecek açıklamayı beklemektedirler. Polis Akademisi Başkanlığı 2020 yılı içerisinde 2500 polis alımı ve 400 bekçi alımı yapacak. Ancak ülkemizde gelişen gündem ve pandemi dönemi sebebi ile 2020 yılı alımları ertelenecek mi? Kimler başvuru yapabilecek? İlanlar ne zaman yayımlanacak? Tüm detayları siz okurlarımız ile paylaşıyoruz.

BEKÇİ ALIMI DUYURUSU GELDİ

Polis Akademisi Başkanlığı 20 Ağustos 2020 tarihinde adaylara müjde verdi. Yapılan açıklamaya göre Polis Akademisi Başkanlığı 2020/1 kapsamında 400 kişilik kadro ile Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacağını bildirmişti.

Yapılan Açıklamada Polis Akademisi Bşkanlığı " 7245 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 400  erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır " şeklinde açıklamada bulundu.

PMYO POLİS ALIMI İÇİN HENÜZ AÇIKLAMA YOK

2020 yılı içerisinde Lise mezunları içerisinden TYT puanı ile polis alımları yapılacak. Her yıl Akademi eğitmek üzere ve Polis Memuru olarak atamak üzere Polis Meslek yüksekokullarında eğitim vermekte. YKS sonuçları açıklandı ve adayların TYT puanı ile PMYO bekleyişleri başladı. Ancak bu yönde Polis Akademisi Başkanlığıherhangi bir duyuru yapmadı.

PMYO VE BEKÇİ ALIMLARI ERTELENECEK Mİ?

İşin Olsa ekibi olarak adaylardan aldığımız geri dönüşler sonucunda yapmayı gerek gördüğümüz bu haberimizde sizlere bilgi vereceğiz.

Ülkemizde artış gösteren vaka sayıları adayları tedirgin etti. 25 Ağustos 2020 tarihli Korona vaka tablosuna baktığımızda 1000 altına inene vaka sayısı 1500 üzerinde çıktı. Durum böyle olunca akıllara tek bir soru geldi PMYO ve Bekçi Alımı Ertelenecek mi? Dün gece yayımlanan genelgeye göre ise tekrar kamuda çalışma esnetildi. Peki gerçekten Polis ve Bekçi alımları ertelenecek mi?

Merak Eden adaylara cevap verecek olursak, Bu yönde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından veya İçişleri Bakanlığından herhangi bir açıklama gelmedi. Bu kapsamda adayların tedirgin olmalarına gerekyoktur. 

PMYO VE BEKÇİ KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANIR?

YKS Üniversite tercihlerinin bu hafta açıklanması ile birlikte Akademi Polis v Bekçi alımı kılavuzlarını yayımlayacaktır. Bu hafta veya önümüzdeki hafta kılavuzları bekleyebilirsiniz. Polis Akademisi Bekçi alımı duyurusunda  "Alıma ilişkin esaslar, başvuru şartları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" şeklinde duyuru yapılmıştı.

İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ.