İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı Huzur ve güven dolu yarınlar için görev sırası sende başlığı ile başvuru yapmak isteyen adaylar için askeri ilanlar açıklamakta. 2020 askeri personel alım ilanlarından; subay, astsubay, uzman erbaş, jöh alımları ne zaman yapılacak ve ne kadar alım gerçekleşiyor? Bu soruların cevabını bekleniyor? Diğer yandan 2020 uzman erbaş alımlarına ait detaylar şu şekilde;

BEKLENEN KONTENJAN;

Sözleşmeli uzman erbaş alımlarında başvurular Mart ayı içerisinde olması beklenmektedir. Adaylar ailanın açıklanmasının ardından yaklaşık olarak 15 gün ön başvuru süresi verilecektir. Ortalama olarak 40 bin aday çağrılma önceliklerine göre açıklanan sınav tarihlerinde çağırılacaklar. Buna göre KPSS şartı aranacak mı?

KPSS ŞARTI; 2019 yılındaki uzman erbaş alımları için ayrılan kontenjanların yarısından yüzde 50'sinde KPSS şartı aranmadı, Diğer yüzde 50'sinde ise adayların KPSS puan türlerinden lise ön lisans ve lisans düzeylerindeki puan türlerinden P3, P93 ve P94 puan türlerinden en az 50 ve üzeri puan alanlar başvuru yaptılar. KPSS sıralamasına göre başvurularda kontenjanın yüzde 50’si üzerinden eğitim düzeylerine göre bir dağılım söz konusu olmaktadır.

UZMAN ERBAŞ ALIMI İÇİN GEREKLİ OLAN BAŞVURU ŞARTLARI;

Adaylar için daha önce açıklanan uzman erbaş kanun ve yönetmelikleri, J. teşkilat görev ve yetkileri kanunu, 1111 sayılı askerlik kanunu, 6191 sayılı sözleşmeli erbaş ile er kanunu yönetmeliği ile TSK sağlık yönetmeliklerinde adayların başvuru sürecindeki gerekli olan başvuru şartları açık olarak yazılmaktadır.

SEÇİM AŞAMASI;

Adaylar için seçim aşamalarında ön başvurusu kabul edilenler sağlık muayenesine katılacak. ikinci olarak yazılı sınav gerçekleştirilecek. 3. olarak ise fiziki yeterlilik sınavlarından başarılı olmaları gerekecek. tüm bu aşamalardan başarılı olan adaylar mülakat sınavından da başarılı olmaları ile kayıt kabul ve diğer işlemleri tamamlamaları gerekli olacak.

Editör: TE Bilisim