2020 yılı içinde en beklenen haberlerden olan ve gündemden düşmeyen konulardan biri de Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılacak olan uzman erbaş alımına ilişkin bir açıklama olarak yer alıyor. Milyonlarca aday gelecek olan açıklamaya beklemekle birlikte gözler ise Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan açıklamaya kilitlendi. Temmuz ayının d gelmesi ile birlikte yıl içinde gerçekleştirilemeyen alımlara ilişkin açıklamanın ise yakında yapılması bekleniyor. İlgili ilan ise Jandarma Genel Komutanlığı tarafında Pertemin sitesinden duyurulacak.

Güncel JGK Alımları

2020 yılı içinde Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanması beklenen uzman erbaş alım duyurusunun yanında ilanların yayınlandığı Jandarma Pertemin sitesinde hali hazırda farklı alanlarda alımlar mevcut. Bunlar arasında 2020 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Temini Sınav Çağrısı, 2020 Yılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Temini Sınav Çağrısı yer almakta olup ayrıca sağlık kurulu raporlarının girişi gibi birtakım belge girişleri için de sistem açık bulunuyor. 2020 uzman erbaş alımlarının da bu site üzerinden duyurulacağı ifade edildi.

Başvuru Şartları Neler?

Henüz yetkili isimlerden bir açıklama, alım ilanı yapılmamış da olsa birçok aday uzman erbaş alım şartlarını merak ediyor. Bu kapsamda değişmekle birlikteen az ilköğretim ya da mezunu olması, askerliğini erbaş ya da er olarak yapıyor olması, müracaat tarihinin ilk günü itibari ile terhisinin üzerinden 5 yıl geçmemişi olmak, Türk vatandaşı olmak, başvuru itibari ile 27 yaşını bitirmemiş olmak, boy ve kilo şartını sağlamak, nitelik Belgesinde 80 ve üzeri not almış olmak, güvenlik soruşturması temiz çıkmak, kamusal haklardan yoksun olmamak gibi birtakım şartları sağlaması istenmektedir.

Açıklama Geldi Mi?

Jandarma Uzman Erbaş 2020 alımlarının ne zaman yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte özellikle alımların yapılacağının açıklanmasının üzerinden ise zaman geçmiş bulunuyor. Korona virüs sebebi ile diğer alımların da aksadığı göz önüne alındığında uzman erbaş alım ilanının yaz ayları içerisinde ya da güz dönemi başında yapılmasına muhtemel olarak bakılıyor.

Editör: TE Bilisim