Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları 06 Şubat 2020 tarihinde başlıyor. ÖSYM 05 Şubat 2020 tarihli yayımladığı başvuru kılavuzu ile TYT, AYT ve YDT sınavları yapılaca. Adaylar 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında Millî Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarında eğitim ve öğretim görmek isteyen adayların ÖSYM tarafından 29 Mart 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020 Millî Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2020-MSÜ) katılmaları gerekmektedir.

2020 Millî Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-MSÜ) müracaatları 07 Ocak - 10 Şubat 2020 tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınmıştır. (Geç Başvuru Tarihi: 25 Şubat 2020) 

ADAY TERCİH İŞLEMLERİ

2020-MSÜ’ye katılan adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 13 Nisan - 01 Mayıs 2020 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar 2’nci Seçim Aşamalarınaçağrılmayacaktır.

Adaylar Harp Okulları için;

- Kara Harp Okulu (KHO),

- Deniz Harp Okulu (DHO),

- Hava Harp Okulu (HHO),

- Sahil Güvenlik (Deniz Harp Okulunda eğitim alacaktır.)

Astsubay Meslek Yüksekokulları için;

- Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (KaraAsb.MYO),

- Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (DenizAsb.MYO),

- Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (HavaAsb.MYO),

- Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando Asb.MYO),

- Sahil Güvenlik (Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulunda eğitim görecektir.) tercihi yapabilecektir.

Bando Astsubay Meslek Yüksekokuluna, mezun olduklarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı’nda görev yapmak üzere askeri öğrenci temin edilecektir.

DUYURUNUN TAMAMI BURADA

YKS BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim