2019 yılı içerisinde alımı daha önce de gündeme gelen sözleşmeli er uzman erbaş alımı hakkında başvuru şartları ve tarihleri belli oldu. Özellikle son zamanlarda başta bekçi, polis ve çeşitli kolluk güçlerine alımlar artarken bir haber de er ve uzman alımına yönelik gerçekleşmişti. Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda istihdam edilmek üzere 1640 sözleşmeli er alımı için başvuru işlemleri başladı.

Başvurular Milli Savunma Bakanlığı MSB personel temin sayfası üzerinden E-Devlete olan yönlendirme aracılığıyla yapılıyor. Ayrıca ilana başvurmak isteyen adaylar için ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı için başvuru şartları Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Başkanlığı tarafından ilan yayınlanmış olup başvuruların 10 Haziran 2019 tarihine kadar süreceği ifade edildi.

İlan edilen başvuruda adayların:

  • Uzman onbaşı alımı için en az ilkokul mezunu olmaları,
  • Uzman erbaş alımı için ise en az ortaokul mezunu olmaları gerekiyor.
  • Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olmak,
  • Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (28 Ocak 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar),
  • Ayrıca adayların 28 yaşından gün almamış olması da önemli şartların arasında yer alıyor.

Sözleşmeli er ilanına ulaşmak ve başvuru yapmak için: https://personeltemin.msb.gov.tr

Editör: TE Bilisim