2019 yılı PÖH alımları bekleniyor

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından katıldığı bir programda önemli açıklamalara yer verilmişti. Bakan Soylu açıklamalarında, PÖH alımı bekleyen binlerce aday için merak edilen sorulara yanıt vermişti. Açıklamasında " Polis özel harekat ile Jandarma özel harekat ve TSK'daki özel kuvvetler, en zorlu işler bu branşlardaki personellerde. Şuan zannediyorum 23 bin 500  civarında bir polis özel harekatımız var. Ve bu rakam esas itibariyle bize yeterli bir rakam. Ancak arkadaşlarımız şimdi bir ihtiyaç analizi yapıyorlar. Ama bizim bir 10 bin civarında yeniden bir polis özel harekat alımı planlaması yapmamız , kadrolarımız açısından çok kolay değil. Ama sözüm var, ilk planlama yaptığımız zaman kızlarımızdan da alım yapacağız. Onun için bu uygun alımı yapacağımız zamana kadar polisliğe müracaat edip oradan özel harekata geçmek isteyenlere bir fırsat veriyoruz. " ifadelerine yer vermişti.

2019 PÖH ALIMLARI BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

PÖH alımlarıyla alakalı şuan gündeme yansımış bir ilan söz konusu değil. Daha önceki dönemlerde yapılan PÖH alımlarına bakarak olası başvuru şartlarını söylemek mümkün olabilmektedir. Bu alımlarda da 2017 ve 2018 yıllarında farklı yaş şartları üzerinden alımların yapıldığı biliniyor. Öyle ki 2017 yılında 31 Aralık 1990 ve sonrası doğumlu olanlar, 2018 yılı alımlarında da 31 Aralık 1991 ve sonrasında doğmuş olanlar başvuru yapabiliyorlardı. Elbette bu alımlara başvuru yapabilmek için en az lise mezunu olmak şartı da yer alıyordu.

KADIN PÖH ALIMLARI YAPILACAK

Bakan Soylu' nun açıklamalarında da görüldüğü üzere, olası bir PÖH alım sürecinde kadın adaylara da imkan tanınacak ve ilan kadroları bu şekilde düzenlenerek kamuoyuna duyurulacak. Kadın PÖH alımlarıyla alakalı çok sayıda ilgi ve talebin olduğu da zaten biliniyordu. Bu konuyla alakalı bir gelişme yaşanır ve PÖH alım ilanları yayımlanırsa takip edip sizlere aktarıyor olacağız.

PÖH ALIM İLANLARI YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİM ALMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRİNİZ.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim