2019 yılı içerisinde yapılan kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerçekleştirilen alımların büyük bir kısmını askeri personel alımı oluşturmakta olup devletin askeri kanadı için alımlar halen devam etmektedir. Adayların da yoğun ilgi gösterdiği bu alımlarda en son MSB ve Jandarma tarafından muvazzaf subay, korucu ve mühendis sınıfı subay alımları gerçekleştirileceği duyurulmuştur. Buna göre ilgili ilanlara ilişkin detaylar ise haberin devamında yer almaktadır. Bu ilanlarda başvurular ekim ayı ilk haftasının sonuna kadar devam etmektedir.

TSK Muvazzaf Subay Alımı

TSK için Dış kaynaktan Muvazzaf Subay alımı yapılacağı açıklanmış olup ilgili ilana göre adaylar için başvuru kılavuzunda şartlar ve başvuru ekranı açılmıştır. Adaylardan, 2019 ocak ayı itibari ile düzenlenmiş nüfus kaydına göre, lisans mezunları için 27, Lisansüstü eğitim almış olanlar için 32 ve uzmanlık eğitimi almış olanlar için 35 yaşından büyük olmamak, En az dört yıllık eğitim veren fakültelerden mezun olmuş şartları aranmaktadır.

İlgili ilana ulaşmak için: https://www.isinolsa.com/subay-alimlari/tsk-2019-yili-muvazzaf-subay-alimi-basvurulari-basladi-kpss-en-h28342.html

MSB DKK Öğretmen ve Mühendis Sınıfı Subay Alımı

MSB tarafından yapılacak olan askeri personel alımında DKK bünyesinde mühendis ve öğretmen sınıfı subay alımı yapılacaktır. İlgili alım için yayınlanan kılavuzu https://personeltemin.msb.gov.tr/AnaSayfa/DuyuruDetay?prmEncrypt=2eMBr5uBAQoU7uGbqa9R8ikh4jKxEvId1Y8mS554pVykpzGFC5f7YTDEGBCAaTJzt755RCKn3phKA4ZqdOS8qa1rIws-q9mUEhn-lmda7_y60gKq2bxYoMcsiUe2sBzs adresinden ulaşmak mümkündür.

JGK Çatak Kaymakamlığı Korucu Alımı

Çatak Kaymakamlığı tarafından Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere57 korucu alımı gerçekleştirecek olup Çatak İlçesi mülki sınırları içinde korucular farklı mahallelerde görevlendirilecektir.Müracaatlar; duyurunun yapıldığı 23 Eylül 2019 Pazartesi gününden, 04 Ekim 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar dilekçe ile Çatak Kaymakamlığına şahsen başvuru yapılacaktır.

İlana ulaşmak için: http://www.catak.gov.tr/kurumlar/catak.gov.tr/haberler-foto/GUVENLIK-KORUCUSU_donusturuldu.pdf

Editör: TE Bilisim