Yayımlanmış olan ilanlara göre Ülkemizde bulunan askerli kurumlar bünyelerindeki eksikliği gidermek için farklı alanlarda ve nitelikler askeri personel ve memur alımı yapılmaktadır. İlgili ilanlar Milli Savunma Bakanlığı aracılığı ile Devlet Personel Başkanlığı tarafından ilan edilmiştir. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere 2018 yılı yayımlanmış başvuru kılavuzları hakkında ve hangi yönde ne gibi nitelikler alım yapılacak onun bilgisini vereceğiz.

ALIM YAPACAK ASKERİ KURUMLAR:

Milli Savunma bakanlığına bağlı olan askeri kurumlar başvuru kılavuzlarını yayımladılar. Yayımlanan kılavuzlara göre, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 1457 Lojistik Branşında Sözleşmeli Uzman Erbaş alacak. Türk Silahlı Kuvvetleri 2018 yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay ve Astsubay alacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı farklı pozisyonlarda 10 memur alacak, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu 3 üncü sınıfına üniversitelerin 3 üncü ve 4 üncü sınıflarından öğrenci alımı ve Milli Savunma Bakanlığı Kara, Deniz Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlıkları sözleşmeli er alımı gerçekleştirecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlgili kurumlara başvuru yapacak adaylardan bazı genel ve özel şartlar aranıyor. Buna göre adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, En Az İlköğretim Mezunu olmak, Askerliğini yapmış, yapıyor veya henüz yapmamış olmak, Sağlık yönetmeliği tarafından belirtilen nitelikleri taşımak ve sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak, KPSS şartı aranan branşlar için belirtilen Baraj puanı seviyesinde puan almış olmak, Belirtilen yaş kriterlerini taşımak ( bununla ilgili aşağıda detaylı bilgi verilecektir. ), her ne sebeple olursa olsun askeri okullardan veya TSK ile bağlantısı kesilmemiş olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruluşunda mecburi hizmet şartı olmamak ve disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Herhangi bir erkek/kadın ile nikahsız birlikte yaşamamış olmak gibi nitelikler aranacak. Ayrıca aşağıda detaylı bir şekilde özel şartlar ve başvuru bilgilerine deyineceğiz.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ ER ALIMI:

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyelerine Sözleşmeli er alımı yapacaklarını belirttiler. Buna göre adaylardan En az ilköğretim mezunu olmak, Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamamış olanlardan 25 yaşından büyük olmamak, Askerlik hizmetine başlamamış olanlardan 20 yaşını doldurmuş ve 25 yaşından büyük olmamak gibi nitelikler aranır.

Başvuru yapacak adaylar başvurularını en geç 26 Kasım 2018 tarihine kadar https://personeltemin.msb.gov.tr İnternet adresinden e-devlet ile giriş yaparak çevrimiçi (online) gerçekleştireceklerdir. Hala silah altında olanlar ise Başvuru kılavuzunda belirtilen tabloda dilekçeye başvuru sayfasının çıktısını da ekleyerek, kıta özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıkalyınız.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI ÖĞRENCİ ALIMI:

Milli Savunma Bakanlığı yayımladığı ilana göre Milli Savunma üniversitesi Deniz harp Okulu 3. Sınıfına üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarından öğrenci alımı yapacak. Buna göre alım yapılacak bölümler, Bilgisayar Mühendisi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği , Endüstri Mühendisliği , Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği , Makine Mühendisliğidir. Başvuru yapacak adaylar ve daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI MEMUR ALIMI:

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine 10 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacağı ilan edildi. Buna göre farklı pozisyonlarda alınacak bu memur adaylarından bazı nitelikler aranmaktadır. Başvuru şartlarına göre adaylardan, 18 yaşını tamamlamış olmak, 36 Yaşından gün almamış olmak, ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmaları gereklidir. Bunun dışında adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak şartları da aranacak.

Adaylar başvurularına 12 kasım 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 22 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular www.sahilguvenlik.gov.tr adresinden yapabileceklerdir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SUBAY VE ASTSUBAY ALIMI:

Türk Silahlı Kuvvetleri 07 kasım 2018 tarihli yayımladığı ilana göre bünyesine Diş kaynaklardan Muvazzaf subay ve muvazzaf astsubay alımı yapacağını ilan etti. Bu yönde adaylardan Ön lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca Muvazzaf Astsubaylık için Ön lisans mezunları için 25, Lisans mezunları için 27 yaşını bitirmemiş olmaları gereklidir.

Subaylığa başvuru yapacak adaylar ise, Lisans mezunları için 27, Lisansüstü eğitim almış olanlar için 32 ve Uzmanlık eğitimi almış olanlar için 35 yaşından büyük olmamaları gereklidir.

Başvuru yapacak adaylar başvurularını en geç 22 Kasım 2018 tarihi saat 23:59 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI UZMAN ERBAŞ ALIMI:

Jandarma Genel Komutanlığı farklı 12 Lojistik branşta toplamda 1457 kişilik boş kadro ile sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacağını ilan etti. Buna göre adaylardan, 20 yaşını doldurmuş ve 27 yaşından büyük olmamak, Askerlik hizmetini yapmış olanlar için ilk müracat günü itibari ile terhis süresi üzerinden 5 yıl geçmemiş olmak, Başvuru yapacaklar için hem 27 yaşından büyük olmamak hemde terhisinin üzerinden 5 yıl geçmemiş olması gereklidir.

Adaylardan Askerlik şartı aranmayacak ancak Askerlik hizmetini yapan adaylar başvuru yapabilmeleri için Birlik komutanlığınca yapılan Nitelik belgesinden 80 puan almış olmaları gereklidir. Bu bağlamda başvurular, en geç 29 Kasım 2018 tarihi saat 17:00 a kadar www.jandarma.gov.tr internet adresinde „„Personel/öğrenci alım sayfasından yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

DİĞER ASKERİ İLANLARA ULAŞMAK:

Yayımlanan diğer askeri personel alım ilanlarına ulaşmak için ve mobile anında bildirim almak için İşin Olsa mobil uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim