Yayımlanmış olan ilanlar kapsamında Askeri Komutanlıklar 12 binden fazla uzman erbaş alımı yapacaklar. Buna göre Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre 2018 yılı için Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek için yayımladığı başvuru kılavuzunda göre 12 bin uzman erbaş alımı yapılacak. Adayların söz konusu bu ilana başvuru yapabilmeleri için belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

12 BİN 662 UZMAN ERBAŞ ALINACAK!

Yayımlanan başvuru kılavuzuna göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı 925, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 11 Bin ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 737 olmak üzere toplamda 12 bin 662 Uzman erbaş alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Söz konusu Uzman erbaşlığa başvuru yapacak başvuru kılavuzunda belirtilen nitelikler itaşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan, Yaş şartı, Eğitim Şartı, Askerlik şartları, Sağlık şartı gibi nitelikler aranacak.

Buna göre adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Askeri Öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve TSK da daha önce subay, Astsubay, Uzman Jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak şartları aranır. Ayrıca diğer nitelikler ise şöyledir.

Yaş Şartı:  Adaylardan Başvuru yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibari ile 27 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir.

Eğitim Şartı: En az lise mezunu olmak vea yurtdışında eğitim almış olan adaylar içn dengi okul mezunu olmaları şarttır.

Sağlık Şartı: Adayların görevini yapmasına engel olabilecek bir durumu söz konusu olmamak ve bu bağlanda başvuru kılavuzunda belirtilen boy ve kilo şartlarını taşımaları gereklidir.

Askerlik Nitelikleri:

Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvuru yaptığı esnada yapıyor olmak ve Birlik Komutanlıklarınca düzenlenecek nitelik belgesinde Uzman Erbaş Olur raporu almak, Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için terhisinin üzerinden en fazla 5 yıl geçmemiş olmak, askerliğini yapmakta iken " Askerliğe El Verişli Değildir" olarak terhis edilmemiş olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar öncelik yukarıda belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılır veya evraklardan eksiik veya yanlış olduğu tespit edilirse başvuru işlemleri ipta ledilecektir. Buna göre adaylar başvurularını en geç 26 Ekim 2018 tarihine kadar yapmaları gereklidir. Adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden çevrimiçi (online) olarak yapacaktır. Halen silahaltında olan adaylar çevrimiçi başvurularını yaptıktan sonra, kıt’a özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine müracaat edeceklerdir.

Başvuru Kılavuzu İçin Buraya Tıklayınız.

Başvuru Yapmak İçin Buraya Tıklayınız.