Türk Silahlı Kuvvetleri geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki eksikliği gidermek için alım yapacğaını belirtmişti. Yayımlanan başvuru kılavuzlarına göre Türk Silahlı Kuvvetleri 2018 yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay ve Astsubay alımı yapacağını ilan etmişti. Söz konusu ilana başvurular 07 Kasım 2018 tarihi ilanların yayımlanması ile birlikte başlamıştı. Ancak başvurularda son güne gelindi. İşte başvuru şartları ve detayları sizlerle paylaşıyoruz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlgili ilanlara başvuru yapacak adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sivil ve Askeri okullardan herhangi bir nedenle çıkartılmamış olmak, Her ne sebeple olursa olsun TSk dan çıkartılmamış olmak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, herhangi bir kadın veya erkek ile nihahsız olarak birlikte yaşamamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Yapılacak sınavlardan başarılı olmak, Hakkında yedek subay olamaz kararı bulunmamak gibi nitelikler aranacak.

Özel Olarak ise, Subay alımın başvuru yapacak adaylardan Lisans düzeyinde mezun adaylar için 27 yaşından büyük olmamak, Lisansüstü eğitimi almış olanlar için 32 ve Uzmanlık eğitimini tamamlamış olan adaylar için ise 35 yaşından büyük olmamak şartları aranacaktır. Ayırıca 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. 

Astsubaylığa başvuru yapacak adaylardan, Ön Lisans mezunları için 25 ve Lisansn mezunları için 27 yaşından büyük olmamak şartları aranacaktır. Bununla birlikte, 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına ilanların yayım tarihi olan 07 kasım 2018 tarihi ile başlamışlardı ve başvurularını en geç 22 kasım 2018 tarihine kadar saat 23:59 a kadar Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesi olan https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Bunun dışında yapılacak hiçbir başvuru yöntemi kabul edilmeyecektir İlgili ilanlar hakkında daha deyaulı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim