Ülkemizde bilindiği üzere profesyonel orduya geçiş süreci her sene hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ederken kuvvet komutanlıkları ciddi anlamda rütbeli askeri personel alımlarını sürdürmekte olup en yoğun rağbet gösterilen kadrolardan bir tanesi en az lise mezunu adayların başvuru yapabildiği uzman erbaş alımı ilanlarıdır. Buna göre bu sene şu ana kadar hiçbir kuvvet komutanlığından uzman erbaş alımı ilanı gelmemişti ve ilk kez yayım yapıldı. Buna göre Sahil Güvenlik Komutanlığı kendi bünyelerinde görevlendirilmek üzere 175 uzman erbaş alımı yapacağını açıkladı. Peki aranmakta olan şartlar nelerdir, kimler nasıl başvurularını yapabilecektir.

Aranan Şartlar Nelerdir?

Sahil Güvenlik Komutanlığı 175 uzman erbaş alımı yapacak. Peki bu ilana kimler başvuru yapabilir? Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, boy ve kilo uyumlu olmak, sicili uygun olmak, 6 aydan fazla mahkumiyet süreci olmamak, sağlığı elverişli olmak, yüzünde ya da görünür bölgelerde belirgin şekilde izi ya da dövmesi olmamak gibi genel şartlar aranmakta olup bu şartlardan hariç olmak özel şartlar da aranmaktadır. Başvuru yapacak olan adayların bu şartlara da sahip olması gerekmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Sahil Güvenlik Komutanlığı 175 uzman erbaş alımı yapacak. Peki nasıl başvuru yapılacak? Buna göre müracaatlar 3 Mart tarihinde başlayacak ve 13 Mart tarihine kadar devam edecektir. Adayların bu süre zarfında Sahil Güvenlik Komutanlığının resmi internet sitesi olarak bilinen www.sg.gov.tr adresini takip etmesi ve müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir.