Yurt genelinde yapılan operasyonların sıkılaştığı için tüm bölgelerde görev yapmak üzere İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Bakanlığı sıklıkla çıkartmış oldukları ilanlar doğrultusunda güvenlik personeli alımı yapmaktadır. Polis Özel Harekat sayılarının artırılması için 2016 yılının son aylarında POMEM'de 18. ve 19. dönemlerde eğitilmek üzere toplam 20 bin PÖH alımı başvuruları iki farklı başvuru şekli ile 10 bin, 10 bin olmak üzere yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında 20 bin polis alımını yapılacağını duyurmuştu. Bu açıklama ile birlikte 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapıldı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün yeni bir polis alım ilanının yayımlaması bekleniyor.

10 Bin Polis Alınacak Mı?

Bilindiği gibi 10 bin polis alımının yapılıp yapılmayacağı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklamaları doğrultusun da çıkartılmıştır. Bakan 20 bin polis alımının yapılacağını duyurmuş fakat bu açıklamanın ardından sadece 10 bin polis alımı yapılmıştır. Yani 10 bin polis alımının daha yapılması bekleniyor.

Şu an için alım yapılacak mı? Yapılacaksa ne zaman yapılacak bilinmiyor ancak ortalama olarak Şubat veya Mart ayında 10 bin polis alımının daha yapılacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde ki operasyonların artmasından dolayı bu 10 bin alımında Polis Özel Harekat için yapılacağı düşünülmekte olup kadınlar için de bin kişilik kontenjanın ayrılacağı tahmin ediliyor. Alım ilanı yayımlanırsa konu hakkında sizi bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim