Yüzbinlerce kişi tarafından merakla beklenen ilanların başında gelen polis alımına yönelik süreç iyice yaklaşmaya başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' nun açıklamalarıyla beraber polis alımı yapılacağı kamuoyuna aktarılmıştı. Bu açıklamalarda güvenlik güçlerinin görev aldıkları alanlara, başarılarına ve sayılarındaki artışa dikkat çekilmişti. Açıklamada bu sayının daha da arttırılacağı ve polis alımları için tekrar ilana çıkılacağı yönünde mesajlar verilmişti. Sitemiz isinolsa.com üzerinden bizlere ulaşan ziyaretçilerimiz polis alımına yönelik özellikle PÖH alımı konusunda yaş şartlarının esnetilmesini ve bu alımlarda binlerce kişinin önünün açılması isteklerinde bulunmuşlardır. Bizler de yaptığımız haberlerde zaman zaman bunları dile getirmeye çalışıyoruz.

Polis alımına dair süreç iyice yaklaşmaya başlarken merak edilen konular arasında yer alan ve bu alımlarda başvuru yapmak isteyen adaylar için sık sorulan sorulardan olan başvuru şartlarına yönelik genel bir bilgilendirme yapmayı uygun gördük. Yapılması planlanan alımlarda adaylarda aranan şartlar T.C vatandaşı olmak, sağlık problemi bulunmamak, fiziki yeterlilik testlerinden başarıyla ayrılmak, kilo ve boy şartlarını taşımak, silahlı görev yapmasına engel durumu bulunmamak ve raporla belgeleyebilmek, terör örgütleriyle ismi anılmamış olmak, kamu zararına faaliyette bulunmuş, anılmamış olmak şeklinde özetlenebilmektedir. Bu şartlara ek olarak önceki polis alımıyla alakalı süreçte adaylarda aranan yaş şartlarıyla ilgili olarak ise 28 yaşından gün almamış olmak koşulunun arandığı göze çarpmaktadır. Başvuru yapacak adayların en az lise mezunu ve dengi okullardan mezun olmuş olmaları gerekli görülmektedir.

Polis memuru, PÖH, POMEM, PMYO, PAEM alımlarıyla alakalı merak ettiklerinizi, gündeme taşımak istediklerinizi yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz. Polis alımı için süreç çok yakında netlik kanazacaktır. İlan yayımlandığı anda bildirim almak isterseniz mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

İndirmek için. Tıklayınız

Editör: TE Bilisim