Geçtiğimiz aylar itibariyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamalarda, polis alımlarına ve PÖH alımlarına yönelik ifadelere yer verilmiş. Bu açıklamalarda pöh adayları için ilanların yayımlanacağına ve yıllar içerisinde düzenli olarak bu alımların yapılacağına yer verilmişti. Yürütülecek alımlar için ilanların yayımlanacağı ve adaylara bilgilendirmelerin sağlanacağına değinilmişti. Bu açıklamalarda kadın pöh alımının yapılmayacak olması tepki çekmiş, kadın adaylar tarafından ilanların düzenlenmesi gerektiği konusunda isteklerde bulunulmuştu.

Kadın adaylardan tepki

PÖH alımlarıyla alakalı kadın adaylardan tepki gelmiş ve kadın adaylara yönelik de kadronun açılmasını beklediklerini aktarmışlardı. Kadın adaylar tarafından gündeme getirilen bu talep değerlendirilmiş ve kadın pöh alımı yapılacağı da ifade edilmişti. Uzunca sürelerdir ilanın yayımlanması bekleniyor, açıklamaların geleceği düşünülüyordu ancak ilanlara yönelik bir açıklama henüz yapılmadı.

PÖH alım şartlarında değişiklikler uygulanacak mı?

PÖH alım süreçleriyle alakalı veya şartlarla alakalı bir iyileştirmenin yapılacağını düşünmediğimizi daha önceki haberlerimizde sizlere ulaştırmıştık. Bu şartlar arasında en az lise mezunu olan adaylar arasından, 1991 ve sonrasında doğumlu olan adayların alımının yapılacağı ifade edilmekteydi. Mevcut şartların korunarak ilanların yayımlanacağını düşünüyoruz. Bu ilanların da Şubat - Mart ayları arasında gündeme yansıyacağını, en azından kamuoyuna bir açıklamanın yapılacağını düşünmekteyiz. Gündemin beklenen ilanı olan pöh alım şartlarıyla alakalı tüm gelişmeleri yakından takip ediyor, sizlere ulaştırmaya çalışıyor olacağız. Bu süreçle alakalı tüm gelişmelerden anlık olarak bildirim almak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

Uygulamalar için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim