İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun EGM bünyesine PÖH alınacağı açıklamalarından sonra PÖH adaylarının birçoğunu alım ilanlarının açıklanması için beklemeye başladılar. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev alımı yapacak olan İçişleri Bakanlığı, Polis Özel Hareket bünyesine birçok memur alınacağını geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından belirtilmişiti. Bu açıklamanın ardından birçok adayı ilanların açıklanma heyecanı sararken, EGM bünyesine katılacak olan adayların hangi şartlarda PÖH olabileceği merak konusu oldu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre 2018 yılı bitmeden 10 bin PÖH memurunun EGM bünyesine katılacağı açıklanmıştı. Bu açıklamalara göre 2018 senesinin son ayına girmeye yaklaşırken beklenen heyecanda artmış oldu. 2018 senesi bitmende 10 bin 2019 senesinde de toplam 35 bin alım yapacak olan PÖH bünyesi bu açıklamalar ile birlikte birçok PÖH adayını heyecanlandırdı. Adaylar için ilanlar yayınlanmazken bizler adaylar için belirlenebilme ihtimali olan muhtemel genel şartları araştırarak haberimize yansıttık.

GENEL ŞARTLAR

PÖH bünyesine katılacak olan adaylarda istenebilecek genel şartlar; " T.C. vatandaşı olmak, en az lise mezunu ve dengi okul okumak, ön lisans ve ya lisans mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, adli sicil kaydının temiz olması, herhangi bir suç işlememiş olmak" adaylardan istenebilecek şartlardandır. Bu şartlar muhtemelen şartlar olduğunu unutmamanızı, ilanların yayınlandığı andan itibaren İşin Olsa haber sitemizinde PÖH adayları için belirlenen asil şartların sizler için yazılı olacağını unutmayınız.

Editör: TE Bilisim