Son zamanlarda gündemde yer alan bir konu olarak polis bekçi ve jandarma alımı ile ilgili olarak şartların değişmesi birçok aday tarafından talep görmekteydi. Bu doğrultuda sesini sosyal medyada duyurmaya çalışan adayları sevindirecek haber İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Soylu geçtiğimiz gün katıldığı NTV canlı yayında yaptığı açıklamada değişimin sinyallerini verdi. Eğer beklenen şartlarda değişikliğe gidilerse bu yeni düzenleme yeni yapılacak olan alımlarda etkili olabilir. Birçok adayın merakla bekledi haberin detayları ise şu şekilde.

KPSS Puanı Değiştirilebilir

Polislik başta olmak üzere diğer tüm askeri personel alımlarında adayların değişmesini en çok istediği şartlardan biri de KPSS şartı olarak yer almaktaydı. Bu kapsamda Soylu yaptığı açıklamada adaylardan KPSS şartının 55, 60 ya da 65 gibi daha düşük bir baremde belirlenmesi şeklinde talepler aldıklarını ifade etti. Polis, bekçi ve diğer güvenlik personeli ve askeri alımlarda da bu şartın düşürülmesi için çalışmaları sürdürdüklerini açıkladı. Bu şartın büyük bir olasılık ile düşürüleceğini vurgulayan bakan Soylu, birçok adayı mutlu edecek haberi vermiş oldu.

Diğer Alım Şartları İncelenecek

Adaylardan sadece KPSS şartının değil aynı zamanda boy, renk körlüğü ve diğer bazı kriterler için de değişim talepleri olduğunu öne süren bakan özellikle çalışmalarında Avrupa Devletleri tarafından yapılan alımlarında uygulanan kriterlerin de inceleneceğini öne sürdü. Bunun yanı sıra eğitimlerin de 4 aydan 8 aya çıkarılacağını ifade eden bakan, yeni alım şartları ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde açıklama yapılacağını belirtti.