Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Askeralma Genel Müdürlüğü az önce Asker Celp Sevk duyurusu yaptı. Adayların beklediği Ağustos ve Eylül dönemleri için tarihler belli oldu. 

Söz konusu duyuruda 202 yılı Austos ve Eylül Celp ve Sevk dönemlerinde silahaltına alınacak olan yedek subay ve astsubay aday adayları ile erbal/ er ve bedelli er adayşaro için Askerlik tercihleri sınıflandırma ve sevk işlemleri hususları maddeler şeklinde açıklandı.

SEVK TARİHLERİ AÇIKLANDI!

01 Temmuz 2020 tarihine kadar e-Devlet üzerinden yoklamasını yaptıran, erken sevk isteğinde bulunan ve askerlik hizmeti ile celp tercihini yaptıranlardan celp tercihlerine göre başvurusu Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak kabul edilenler, erteleme ile dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar için takvim aşağıdadır.

Yedek Subay/Astsubay Adayları, Erbaş/Er (1nci Grup) : 04-08 Ağustos 2020 arasında sevk belgeleri alınacak ve 8 Ağustos 2020 tarihinde sevk edielcekler.

Erbaş/Er (2nci Grup): 25-29 Ağustos 2020 sevk belgeleri alınacak. 29 Ağustos 2020 tarihinde sevk işlemi yapılacak.

Erbaş/Er (3ncü Grup): 13-17 Eylül 2020 tarihlerinde sevk belgeleri alınarak 17 Eylül 2020 tarihinde sevk işlemi yapılacak.

Bedelli Er: Bedelli er adayları ise 28 Ağustos 2020 tarihi ile 29 Ağustos 2020 tarihlerinde sevk belgelerini alacak olup 29 Ağustos 2020 tarihinde sevk işlemi yapılacaktır.

KORONA ÖNLEMİ İÇİN DİKKAT!

a. Sevk tarihlerinin dört gün öncesinden itibaren e-Devlet’ten “Kovid-19” anketini dolduracaklar,

b. Anket sonrasında yönlendirildikleri sağlık kuruluşlarında “ Kovid-19 ” testlerini yaptıracaklar,

c. Test sonucu pozitif çıkanların veya temaslı listesinde yer alanların askere sevkleri tedavileri süresince ertelenecek,

ç. Test sonucu Kovid-19 tanısı ve şüphesi bulunmayanlar sevk belgelerini e-Devlet’ten alabilecek,

d. Sevk belgesini alanlar birliğine katılıncaya kadar Kovid-19 kapsamında Devlet kurumları tarafından duyurulan tüm tedbirlere uyacaklar, asker eğlencesi, uğurlaması vb. faaliyetleri icra etmeyecekler,

e. Sağlık kuruluşlarında gerekli testleri yaptırmayanlar askere sevk edilmeyecek ve haklarında bakaya işlemi yapılacaktır.

f. Kovid-19 salgını nedeniyle; bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve teması en aza indirmek maksadıyla sevk sürecindeki tüm işlemler e-Devlet’ten yapılacak, zorunlu durumlar dışında askerlik şubelerinde işlem yapılmayacaktır.

YOL VE İADE PARASI:

Yol ve iade parası, e-Devlet’ten sevk belgesini alanların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği; askerlik şubesi başkanlığından sevk belgesini alanlar ise sevk belgesini aldığı askerlik şubesi başkanlığı ile eğitim birliği arası esas alınarak verilecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir.

DUYURUNUN TAMAMI BURADA

Editör: TE Bilisim