Jandarma Özel Harekat olarak görev yapan personeller yılda kaç gün izin kullanırlar ve ne kadar maaş alırlar? Jandarma Özel Harekat'ın özlük ve maaş hakları ile ilgili tüm bilgileri sizler için hazırladık. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak görev yapan JÖH’lerin ortalama yıllık izleri 30 gün kadardır.

 Jandarma Özel Harekat personelleri izinlerini belli periyotlar halinde kullanabilmektedirler. Verilen izinler parça parça kullanılmaktadır. Sonbahar kış yaz fark etmeden yıllık çalışma izinlerini kullanabilirler. Belirlenen yıllarda kullanılmayan izinler bir sonraki seneye devreder yıllık izinler çoğu zaman 30 gün olarak verilmiştir.

JÖH OLMA ŞARTLARI

Jandarma özel harekat olabilmek için belirli şartları yerine getirmek gerekir. En az lise mezunu olma şartı var. Ayrıca boy kilo orantısına sahip olmak ve fiziksel yeterlilik sınavından da başarıyla ayrılmak gerekiyor.

Tüm bunların dışında mülakatlardan da başarıyla geçerseniz polis özel harekat olarak atamanız gerçekleştirilmektedir. Jandarma özel harekat olarak görev yapan memurların son derece zor şartlar altında çalıştığını da söylemekte yarar var çoğu zaman 15 günlük göreve giden polis özel harekat timleri oldukça yoğun bir çalışma temposu içerisinde görevlerini yerine getirmektedirler.

2019 JÖH ALIMLARI

 2019 yılında da jandarma özel harekat alımları devam edecek. 2019 yılında 15 bine yakın alım gerçekleştirilecek. Jandarma özel harekat olarak görev yapmak isteyen ve başvuruda bulunmak isteyen adayların kendilerinden istenen evrakları yerine getirmesi ve başvuru yapabilmek için sunulan şartlara uygun olması gerekmektedir.