Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Savunma Bakanlığı bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere alım yapacaklarını geçtiğimiz günlerde belirtmişlerdi. Başvurular duyuruların gelmesi ile birlikte başlamıştı ve artık sona eriyor. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilanların detaylarını ve başvuru bilgilerini paylaşacağız. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 7 bin polis alımı yapacak ve Milli Savunma Bakanlığı TSK Astsubay alımı yapacak.

Başvuru için son günlere gelindi. İşte ilanların detayları şöyledir.

2019 YILI POLİS ALIMLARI:

Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz haftalarda bünyesindeki polis ihtiyacını karşılamak üzere 7000 kişilik kadın erkek kadrosu ile polis alımı yapacağını belirtmişti. Bu kapsamda alımlar 2019 yılı 26. Dönem POMEM kapsamında yapılacak olup Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler.

Bu kapsamda Ön Lisans mezunlarından Erkek 1260 ve Kadın 140 Polis alımı yapılacak. Lisans mezunları içerisinden ise Erkek 5040 ve Kadın 560 kişilik boş ile toplamda 7000 polis alımı yapılacak.

Söz konusu 26. Dönem POMEM eğitimlerini ve sınavları başarılı olarak tamamlamış olan adayların Polis Memuru olarak ataması yapılacaktır.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Öncelikle adayların genel nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Sonrasında, KPSS şartı olarak Ön Lisans mezunlarından 65 ve Lisans mezunlarından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Yaş olarak ise, 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silah altında bulunmaları gereklidir.

Başvurular Sona Eriyor!

7000 Polis alımı başvuruları 14 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 25 Ekim 2019 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ön Başvurular sadece Polis Akademisi Başkanlığı resmi İnternet adresi üzerinden yapılacak olup adaylar ayrıca başvuru tarihleri içerisinde SInav ücreti olan 130 TL yi yatırmaları gereklidir.

Söz konusu ilan hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için Buraya Tıklayınız.

ASTSUBAY ALIMLARI:

Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Dış kaynaktan Muvazzaf Astsubay alımı yapacak. Adaylardan bu kapsamda başvuru yapabilmeleri için gereken nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu yönde adaylardan genel ve özel şartlar aranacak.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Türk Silahlı Kuvvetleri Astsubay alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, TSK genel nitelikleri taşıyor olmak, yaş şartı olarak Ön Lisans mezunu olanlardan 25, Lisans mezunu olanlardan 27 yaşından büyük olmamak, Yurtiçinde eğitim veren fakültelerin başvuru kılavuzunda belirtilen bölümlerin lisans düzeyi veya ön lisans düzeyindeki bölümlerinden mezun olmuş olmaları, 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P93 Ön Lisans veya 2018 veya 2019 yılları KPSS P3 Lisans Puanı en az 60 olanlar başvuru yapabilecekler.

Başvurular Sona Eriyor!

Milli Savunma Bakanlığı TSK bünyesine alım yapacağı astsubay adayları için başvurularını almaya 08 Ekim 2019 tarihi ile başladı ve en geç 24 Ekim 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ön Başvurular sadece https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURU SONUÇLARI VE DİĞER DETAYLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

Editör: TE Bilisim