Son zamanlarda birçok kişi tarafından merak edilen konularda biri olan korona virüs çerçevesinde askerlik uygulamalarının nasıl olacağına ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklama ile celp ve terhis dönemine ilişkin uzatmanın yanı sıra bedelli askerlik ile ilgili de gündemde birtakım iddialar yer aldı.

Korona virüs salgınına yönelik tedbirler genelinde MSB Bakanı Hulusi Akar"Aldığımız tüm tedbirlere rağmen celp ve terhislerin bu aşamada yapılmasının Mehmetçik, toplum ve TSK için bir risk oluşturduğunu görüyoruz. Evlatlarımızın salgına karşı korunması için nisanda askere alınacak 53 bin yükümlünün silah altına alınmasının ertelenmesini değerlendiriyoruz” açıklamasında bulunmuş ve uzamayı açıklamıştı.

Bedelli Askerlik ve Uzaktan Eğitim

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgilere dayandırarak hazırladığı haberde özellikle askerlik için alınan bu uzatılma kararı sonrasında bedelli askerlik yapacaklar için de askerliğin kışlaya gitmek yerine uzaktan eğitim ile gerçekleştireceğine ilişkin iddialar öne sürüldü ve çalışmaların bu yönde devam ettiği açıklandı.

Selvi yazısında, 2020 içerisindeki dönemde 40 bin 800 kişinin kısa süreli eğitime alınmasını öngörüldüğünü belirtti ve salgın yüzünden 40 bin 800 kişinin eğitimin uzaktan sağlanacağını açıkladı.

TSK Uzaktan Eğitim Veriyor Mu?

Özellikle askerliğin uzatılmasından sonra merak edilen bir diğer konu ise bedelli askerliğin bu süreçte nasıl yapılacağıydı. Bu noktada bedelli askerlik için öne sürülen uzaktan eğitimin içeriği ise merak ediliyor. Özellikle yurt dışında dövizli bedelli askerlik yapanları yakından ilgilendiren bu düzenleme ile askerlik için yurda dönülmeye gerek kalmayacak. 5 bin Euro civarında bir ödeme yaparak askerlik hizmetlerini uzaktan tamamlayabilecek olan bireylerin bazı videolar, konular ve sınavlara tabi olarak askerlik hizmetini tamamlanması mümkün olabilecek.

Editör: TE Bilisim