Askerlik için başvuruda yapmayan ve yapmayı düşünen adaylar için MSB son tarihi açıkladı. Buna göre bu son tarihe kadar ASAL yoklama başvurunu yapmayanlar bir sonraki başvuruya kadar silah altına alınamayacak. Birçok vatandaşı ilgilendiren açıklamanın detayları ise şu şekilde.

Son Tarih 31 Aralık 2019

MSB tarafından ASAL internet sitesinde yer alan açıklamada askerlik başvuruş için son tarihin 31 Aralık 2019 olduğu açıklandı. Ayrıca:

“01 Ocak 2019 Tarihinde Askerlik Çağına Giren 2000 Doğumlu ve Bu Doğumlularla İşleme Tabi Daha Yaşlı Doğumlu Yükümlülerden Yoklamasını Yaptırmayanlar, Yoklama İşlemleri ile Askerlik Hizmet Ve Celp Tercihlerini 31 Aralık 2019 Tarihine Kadar Tamamlamaları Gerekmektedir.

Yoklamaya Tabi Yükümlülerden 31 Aralık 2019 Tarihine Kadar Yoklamasını Yaptırmayanlar Hakkında 7179 Sayılı Asker alma Kanunu'nun 24’üncü Maddesi Gereğince İşlem Yapılacaktır.

Yoklamasını Yaptırdığı Halde Askerlik Hizmet ve Celp Tercihlerini Yapmayanlar, 31 Aralık 2019 Tarihine Kadar E-Devlet Üzerinden veya Askerlik Şubesine Müracaat Ederek Bu İşlemlerini Yapmaları Gerekmektedir.

Bu Duyuru 7179 Sayılı Asker alma Kanununun 27’nci Maddesi Gereğince Yükümlülere Tebliğ Mahiyetindedir” ifadelerine açıklamada yer verildi.

Başvuru Nasıl Yapılacak?

Başvuruda bulunacaklar yoklamasını yaptırdığı halde askerlik hizmet ve celp tercihlerini yapmayanlar, 31 Aralık 2019 tarihine kadar e-devlet üzerinden veya askerlik şubesine müracaat ederek bu işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

E-devletten başvuru yapmak için ise https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-asal-yoklama-basvurusu adresinden erişim sağlamak mümkündür.

Editör: TE Bilisim