Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı 18 Ocak 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusunda bünyesinde bulunan personel ihtiyacını karşılamak amaçlı Sözleşmeli olarak personel alımı gerçekleştirecek. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı resmi Gazete'de yayınlanan, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin” 8’inci maddesinin 2 nci fıkrası uyarınca farklı pozisyonlarda toplamda 5 adet Bilişim personeli alacak. Adayların bu boş pozisyonlara yerleşebilmesi için Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından yapılacak olan Sözlü sınava katılmaları gerekmektedir. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının tamda yapmış olduğu duyuru sınav duyurusudur. Sınavda başarılı olan 5 kişi alınacaktır. 

Adayların sınava katılabilmeleri için, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan ve İngilizce dilinde geçerli olan Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye tespit sınavından puanı olması, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmaları, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmayan, yoğun iş temposuna ayak uydurabilecek, takım çalışmasına uyum sağlayabilecek, pozisyonun gerektirdiği niteliklere, muhakeme yeteneği, hızlı problem çözebilme, temsil kabiliyetine, analitik düşünebilen, Sertifika talep edilmeyen ancak bilgi sahibi olması beklenilen konularda daha önce çalışılan işyerlerinden ilgili konuda çalıştığını gösterir referans mektubu getirmesi talep edilecektir. Bu şartlara uygun olan adaylar ancak başvurularını gerçekleştirebilir. Ayrıca bunlar dışında her kadro için ayrı mesleki ve diğer özel şartlar aranmaktadır. Alımı yapılacak kadrolar, 1 kişi Ağ ve Sistem Uzmanı, 1 kişi Bilgi Güvenliği uzmanı, 2 kişi .net yazılım uzmanı, 1 kişi iş analisti, olmak üzere toplamda 5 kişi alınacak. Adayların hepsi tam zamanlı çalışacak olup her kadro için alınacak maaş katı farklıdır. 

Başvuru yapacak kişiler, 23 Ocak 2017 tarihi ile 06 Şubat 2017 tarihleri arasında en geç saat 17:00 a kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Adaylar başvurularını istenilen belgeler ile birlikte şahsen veya posta yolu ile T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı’na başvurmaları gerekmektedir. Başvuru esnasında adaylarda, Özgeçmiş, Mesleki Çalışma Sürelerini gösteren belge, KPSS Sonuç Belgesi, Yabancı dil belgesi, Mezuniyet belgesi, Erkek adaylar için askerlik ile ilişkili bulunmadığa ilişkin belge,sertifikalar ve Mesleki Tecrübe Şartını Gösteren belgeleri istenecektir. Bu belgeler esksiksiz olması gerekmektedir. Ayrıca Buraya Tıklayarak Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının yapmış olduğu duyuruyu görebilirsiniz.
Editör: TE Bilisim