Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı 09 Mayıs 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusunda personel alımı yapacağını belirtti. Devlet personel Başkalnlığı tarafından yapılan duyuruya göre Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı 657 sayılı devlet memurları kanuna göre sözleşmeli olarak personel alacak. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yapacağı Giriş sınavı ile başarı sıralamasına göre 2 personel istihdam edecektir. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Yabancı dil guruplarına göre ise, Almanca Dilinden 4, Fransızca dilinden 2, İngilizce dilinden 1, ve Felemenkçe, Danimarkaca, İsveççe, Norveççe, Fince dillerinden 2 personel alacaktır. Buna göre adaylar, Hukuk Fakültesi İktisat Fakültesi İşletme Fakültesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Diğer Fakülteler mezunu olmak zorundadır. 

ADAYLARDAN ARANANCAK ŞARTLAR:

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı alacağı personel adaylarının, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindek, A bendindeki 1,4,5,6 ve 7 numaralı şartlarını taşımaları yazılı sınavın yapılacağı tarih itibari ile 40 yaşını doldurmamış olmaları, Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim veren fakülteler den mezun olmak, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’da sayılan görevlere ilişkin tecrübe sahibi olmak ve dil şartlarına uygun olmak şartları aranacaktır. 

BAŞVURU TARİHLERİ VE SINAV:

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yukarıda belirtilen nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edecek ve başvurus onaylanan adaylar sınava çağırılacaktır. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iki aşamadan oluşmak üzere yazılı ve sözlü olarak Giriş sınavı yapacak. Giriş sınavının yazılı bölümü 10 Haziran 2017 tarihinde Anlara'da yapılacaktır. Eğer başkanlık gerekli görürse sözl sınav yapacaktır. Bu ilana başvuru yapmak isteyen adaylar ise, 09 Mayıs 2017 tarihi ile 26 Mayıs 2017 tarihleri arasında başvurularını elektronik ortamda gerçekleştirmeleri gereklidir. İlanın tam metnine ulaşarak daha detaylı bilgi alacağınız gibi , ilanın tam metnine de ( https://goo.gl/4oMTjA ) bağlantısını kullanarak ulaşabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim