Devlet Personel Başkanlığı tarafından 05 Haziran 2017 tarihli yağılan duyuruya göre, Yargıtay alım yapacak. Yayımlanan bildiriye göre Yargıtay Başkanlığı bünyesinde bulunan personel eksikliği için iki farklı ilan ile çok sayıda sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. 

Yargıtay Başkanlığı'nın yapmış olduğu ilk duyurusu ile 6 kişilik kadro ile, 3 Kat Maaş ile 1 Java Yazılım Uzmanı, 2 kat Maaş ile 4 Java Yazılım uzmanı ve 1 Ağ ve Sistem Güvenliği uzmanı olarak 6 kişi alacaktır. Yayımlanan ikini duyuruya göre ise 20 kişilik boş kadro ile, 10 Programcı ve 10 Çözümleyici alacaktır. Yapılan duyurulara göre ise, Yargıtay Başkanlığı toplamda 26 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. 

Adaylar bu kadrolara başvurularını gerçekleştirebilmeleri için, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türüne göre en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Adayların Kamu Personeli Seçme sınavına göre Yabancı Dİl sınavı puan durumlarıda önemlidir. her iki sınavında ortalaması alınarak bu ortalamaya göre, kadro sayısının 10 katı kadar sınava tabii tutulacaktır. Yargıtay Başkanlığı tarafından yapılacak olan sınav Sözlü şeklinde gerçekleştirilecektir. 

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER:

Yargıtay Başkanlığı sözleşmeli personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylar kadroya göre aranan özel şartlar dışında ortak olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşıyor olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Lisans mezunu olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış Kamu personeli seçme sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmuyor olmak, kadoya göre kadronun gerektirdiği bölümlerden mezun olmak şartları aranacaktır. 

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, her iki duyuruya göre ve her kadroya göre, 19 Haziran 2017 tarihi ile 23 Haziran 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri şarttır. Başvurular ise, (mesai bitimine kadar) www.yargitay.gov.tr adresinde yayımlanan ilan ekindeki dilekçe ve istenilen belgeleri, Yargıtay Başkanlığı Personel ve Eğitim Müdürlüğü Vekaletler Cad. No:1 adresine şahsen başvuru yapmaları gereklidir. 

Yargıtay Başkanlığı 6 Sözleşmeli Bilişim Personeli İlanı İçin : https://goo.gl/uTPobO

Yargıtay Başkanlığı Çözümleyici ve programcı ilanı için : https://goo.gl/6I4qIV

Bağlantılarını kullanarak ilanların tam metinlerine ulaşabilirsiniz. İlanların tam metinlerinde daha detaylı bilgiye ulaşabilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.