Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bilindiği gibi Devlet Personel Başkanlığında yapılan duyuruda  sözleşmeli alım yapılacağı açıklandı. TİGEM'e yapılacak olan 150 personel alımında 399 sayılı KHK kapsamında görev almak üzere taşra teşkilatında istihdam yapılacak. Ziraat Mühendisi, Veteriner hekim, Tekniker, Veteriner Sağlık Teknisyeni unvanlarında alımlar yapılacak. TİGEM personel alımında başvuralar başlıyor. 

HANGİ UNVANLARDA ALIM YAPILACAK?

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne 150 sözleşmeli personel alımında Ziraat Mühendisi (Tarla Bitkileri) 27. Ziraat Mühendisi (Bitki Koruma) 4, Ziraat Mühendisi (Bahçe Bitkileri) 1, Ziraat Mühendisi (Tarım Makineleri) 13, Ziraat Mühendisi (Tarımsal yapılar ve Sulama) 14, Ziraat Mühendisi (Zootekni) 17 alınacak. Ayrıca Veteriner Hekim 35, Tekniker (İnşaat) 2, Tekniker (Radyoloji) 2, Teknisyen (Elektrik) 16, Veteriner Sağlık Teknisyeni 19 alım yapılacak. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Adayların 399 sayılı KHK'nin 7. maddesindeki genel şartları taşımaları, eğitim şartında pozisyonu belirtilen bölümlerden mezun olmaları, 2016 KPSS sınavından P3, P93 ya da P94 puan türlerinden mezun olunan eğitim seviyesine göre en az 70 almış olmak gerekmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular sonucunda KPSS puan sıralamasından yüksek olan adaylardan başlanılarak alım yapılacak olan personel sayısının 5 katı kadar aday belirlenecek. Adaylar Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenen sınava alınacaklar. Sınavda 80 soru sorulacak. Başvurular 19 Mart pazartesi başlayacak. Son başvuru tarihi ise 30 Mart cuma günü bitecek. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığına elden ya da posta yoluyla başvuru yapılabilecek. 

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

Diploma ya da mezuniyet belgesinin onaylı örneği, KPSS sonuç belgesi, 1 adet vesikalık fotoğraf,  Nüfuz cüzdanı fotokopisi, TİGEM internet sitesi üzerinden alınacak olan bilgi formu ili özür durumuna sahip adaylar için sağlık kurulu raporu istenilmektedir.

Başvuru kılavuzu için tıklayın

Editör: TE Bilisim