Şu an oldukça rağbet gören personel alım ilanlarından bir tanesi de sözleşmeli banka personel alımlarıdır. Sözleşmeli olarak bu gün neredeyse her bankada alımlar yapılmaktadır. Başta ismi duyulan büyük bankalar olmak üzere diğer bankalara kadar hepsinde alım vardır. Araştırma yaparken gözünüzün geniş olması ve tüm gerekli sayfalardan rahatlıkla araştırma yapabilir ve size uygun olanı yakalayabilirsiniz.

Bankalar içerisinde eksin ya da fazladan ihtiyaç duydukları eleman ihtiyaçları ile güncel olarak sitemize ilan vermektedir. Banka içerisindeki bölümlerinden hangisi fark etmeksizin ihtiyaç duyacağı yönde çeşitli ilanlar vermektedirler. Müşteri temsilciliği gibi, gişe memuru gibi ve sayamadığımız diğer alanlar gibi buralarda alımlar yapacaklardır. Siz de ister haber sayfasından ilgili ilan sayfalarına ulaşabilir ve ihtiyacınız olan size uygun pozisyona başvuru yapabilirsiniz.

Sözleşmeli banka personel alımları yapan bankalardan biri olan Merkez Bankası Türkiye'nin büyük şehirlerinden olan Ankara ve İstanbul'da sözleşmeli sekreter alımı yapacağı duyurusunu vermiştir. Başta sunduğu şartlardan bir tanesi olarak 30 yaş sınırlaması getirmiştir. 30 yaşını doldurmamak kaydı ile son başvuru tarihinden önce yapılan başvuruları değerlendirecektir. Sunduğu diğer şartlarda lisans mezunlarının kabul edilmeyeceği ve ön lisans programları içerisinden yönetici asistanlığı, büro yönetimi ve sekreterlik bölümlerinden mezun olan adayların başvurularının değerlendirileceği yönünde bilgilendirme yapılmıştır. Diğer alım şartlarından biri de İngilizce dilini bilmektir. Bu konuda İngilizceden YDS sınavından en az 70 alanlar ya da TOEFL-IBT'dan en az 84 puan alınması gerektiği şartı konulmuştur. Sınav sistemi ile alınacak bu adaylar KPSSP93 puan bölümüne göre sıralandırma yapılacak, bu sıralandırma dahilinde en yüksek puanı alan 15 kişi mülakata çağırılacaktır.

Bu şekilde örnek verdiğimiz gibi diğer bankalarında kendilerine özgü şartları olacaktır. Sitemizi takip ederek bu başlık adı altındaki diğer bankaların koşullarını da öğrenebilirsiniz.
Editör: TE Bilisim