Sosyal Güvenlik Kurumu kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 101 sözleşmeli eczacı alacağını bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu yayınladığı bildiride 101 sözleşmeli eczacı alacağını bildirdi. Alınacak adaylar 4/B statüsünde çalışacaklar. Aynı zamanda adaylara verilecek olan eczacı ünvanlığı için bazı sınavlar yapılacak. Bildiride buna ilişkin açıklamalara da yer verilmiştir.
6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Ek 2 nci maddesine 28/03/2016 tarihli ve 2016/8720 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile eklenen fıkrada ''Bu esaslara bağlı kalmak koşulu ile alınacak olan eczacı ünvanlı sözleşmeli personeller Başbakanlığın belirlediği usüllere göre çalışacak. Buna bağlı olarak yazılı ve sözlü olarak sınavlara tabii tutulabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılacak kuralar ile 440 eczacı yerleştirilecek.

Yerleştirilen 440 eczacı yukarıda adı geçen maddeler gereği yazılı ve sözlü sınavlara girecek. Sınav sonuçlarının belli olması ile başarılı olan ilk 110 eczacı adayı Sosyal Güvenlik Kurumuna sözleşmeli personel olarak alınacak.

Kadroya başvuran adaylar kura çekimleri için 11 Mayıs 2016 gününde Sağlık Bakanlığının resmi internet sitesinden başvuruda bulunabilecekler. Kuralar yapıldıktan sonra izlenilecek yol ve takvim için ilerleyen günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ilan edilecek.

Alınacak olan 110 sözleşmeli personelin çalışacakları süre, tek taraflı fesih durumu ya da eczacının işi bırakması sonucu neler ile karşılaşacağı konusunda her hangi bir açıklama yapılmamış olup Anayasanın gerekli maddelerinde yer alan Sözleşmeli Personel Çalıştırma kurallarından çıkılmayacağı ve o kurallar dahilinde çalıştırılması düşünülmektedir.
Editör: TE Bilisim