Sayıştay Başkanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapmaya devam ediyor. Alımlar Merkezi Atamalar ile yapıldığı gibi yine yıl içerisinde sözleşmeli ya da daimi statüsünde istihdam etmek üzere personel alım ilanları yayınlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığından yayınlanan bildiri ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere sözleşmeli personel alımının yapılacağı duyuruldu.

Hangi Pozisyonlar İçin Kaç Kişi Alınacak?

Sayıştay Başkanlığı yayınladığı bildiri ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere sözleşmeli personel alımı yapacak. Alınacak olan personellerin programı pozisyonu için çalışacağı belirtilmekte olup alınacak personel sayısı 17 olarak belirtilmiştir. Başvuru yapacak olan adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından ve Yabancı Dil Sınavından belirtilen puanları almış olması gerekiyor.

Kimler Başvurabilir

Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik maaşı almıyor olmak
Erkek adaylar için askerlik sıkıntısı bulunmuyor olmak
KPSSP1 puan türünden 50 ve üzeri puan almış olmak
YDS sınavından en az D ve üzeri düzeyinde puan almış olmak
Üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun olmak
Güvenlik soruşturması olmamak
Sicili temiz olmak

Yukarıda belirtilmiş olan niteliklere sahip olan adayların tamamı Sayıştay Başkanlığının yayınladığı 17 kişilik sözleşmeli personel alım ilanına başvuru yapabilmektedir. Başvurular 22 Ağustos 2016 tarihinde başlamış olup, 23 Eylül 2016 tarihinde sona erecektir. Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıda ki adrese şahsen ya da posta yolu ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

İnönü Bulvarı No:45 Ankara
Editör: TE Bilisim